Olla sündinud tähendab olla valitud (O'Donohue; lk 112)

Olla sündinud tähendab olla valitud. Keegi ei sünni siia juhuslikult. Igaüks meist on siia saadetud kaaslseks eriline saatus. Sageli kerkivad asjade sügavamad tähendused, kui loeme neid spirituaalses võtmes. Mõeldes korraks järele, siis on lõputu arv võimalusi. Siiski enamikel juhtudest eostatakse vaid üks laps. See tundub osutavat, et teatud valik on juba toimumas. See valik annab jumaliku kaitse, selle poolt, kes sinust unistas, kes on sinu loojaks ning kes sind alati meeles peab. Sinuga pole arutatud neid otsustava tähtsusega küsimusi, mis kujundasid sinu saatuse - millal, kus ja kelle läbi sa sünnid. Kujutle milline olnuks su saatus, kui sa sündinuks hoopis kõrvalmajja. Sinu identiteet pole antud sulle enesele valida. Teisisõnu, sinu jaoks on ette valmistatud eriline saatus. Kuid sulle on antud vabadus ja loovus, et saavutada rohkemat kui sulle on antud; et luua täiesti uued suhted; et sepistada täiesti uus identiteet, mis haarab endas sulle määrtud identiteeti, kuid ei piirdu sellega. See on kasvamise salajane mõistatus, mis vaikselt töötab su välise fassaadi taga. Saatus annab su kogemusele ja elule välise raami; vabadus leiab ja täidab selle sisuga.

Millionite aastate eest, enne kui sa siia saabusid, valmistati ettevaatlikult ette individuaalsuse unistus (kommentaar - idee; printsiip). Sind saadeti saatuse kujundamisse, milles sa saad väljendada oma erilist andi, mida sa maailmale tood. Mõnikord on selleks anniks kannataused ja valu, mida on raske mõista ning mida on keeruline seletada. Igaühe jaoks on unikaalne saatus. Igaühel meist on siin midagi teha, mida ei saa keegi teine teha. Kui keegi teine saaks seda teha, siis oleks tema sinu asemel ning sind poleks olemas. Oma elu sügavikes avastad sa selle nähtamatu vajalikkuse, miks sa siia oled toodud. Kui sa hakkad seda saladust dešifreerima, siis avaneb sinu and. Sinu südamelöögid kiirenevad ja tung elada taassüütab sinu loovuse.

Kui sa suudad oma saatuse äratada, siis jõuad sa oma elu rütmini. Sa langed oma rütmist välja kui taganed oma talendist ja potentsiaalist; kui sa mugandud keskpärasuses ja loobud "kutsest". Kui sa kaotad rütmi, siis su elu muutub väsitavalt kontrollituks või anonüümselt automaatseks. Rütm on kuuluvuse ja tasakaalu salajaseks võtmeks. See ei mandu võltsrahuloluks või passiivsuseks. See on dünaamilise tasakaalu rütm; vaimsuse valmisolek; tasakaal, mis pole enesekeskne (kommentaar - ego keskne). See rütmitaju/selle rütmi taju on iidne. Kõik elu on tulnud ookeanist; igaüks meist on pärit emaüsa veest; lainete tõus ja mõõn elavad meie hingetõmmete tõusudes ja mõõnades. Kui sa oled oma olemuse rütmiga kooskõlas, miski hävitav ei saa sind puudutada. Jumalik hoolitsus on sinuga üks; see tunneb sind ja toob sinu ellu uusi võimalusi. Olla vaimne tähendab elada selles iidses rütmis.

PS. Saatus vist ei soosi seda postitust. Võitlesin ägedalt a-klahviga - ei tahtnud teine hästi töötada.

peamine PS: tõlkides seda teksti teile lugemiseks sain aru, et see mõte meeldib mulle. Poole tunniga jõudsin midagi õppida. Näete - päevikupidamisest on kasu. Isegi kui vahel millestki kirjutada ei ole, siis ikka tekib midagi kasulikku. Kes otsib see leiab. Otsisin ninatargana ideed, mida halvustada; õppisin aga hoopis hindama raamatut, milles varem olin pettunud. Nagu on öeldud, raamatud "avanevad" alles sobival hetkel.