Heaväsimus on. Tubli pühapäev oli. Kirbuturult sain ühe korgita karahvini (3 eurot). Kinkisin õele. Siis läksime metsa tädilastega. Enne metsa olid põllud ja kured. Vähemalt 100 punast kurejalga maandus Kõpu kiriku taha põllule ja ei teagi miks nemad nõnda kogunesid. Pole eales sellist kureparve näinud. Loodetavasti ei tähenda see, et suvi on läbi ja kured Egiptimaale teel. Ja loodetavasti ei tähenda see seda, et kes esimesena kurge/kurgi näeb, sel on järelkasv soolas. Vara veel. Ja kui pildid tehtud (minu telefon ei suutnud pilte teha), siis... siis läksimõ mõtsa kukeseenele.

Metsas oli palav, metsas olid sääsed, metsas polnud seeni, seened olid teel. Väikesed kukeseened olid metsateedel ja peitsid end sammalde all. Neljapeale saime ühe ämbri kolmveerandsaati täis. Ja ma sain palju hammustada. Nende suurte metsas elavate punaste ja mustade sipelgate käest. Loll ronis ju plätudes metsa. Pärast ostsin Maximast värsket kartulit. Naljakas sort sattus. "Värske, katmata". Alles mullast võetud ja kohe vana kartuli maitse juures. Ei tea nüüd, kas pood eksis jälle (poed on ju väga lihtsameelsed ja teevad palju kogemata vigu) ja pani uue kartuli asemel vana.

Seni kuni seentest tehti kastet, seni niitsin mina wanavanemate muru ja pinguldasin oma sensuaalseid käsivarre ja tuharalihaseid. Vaatasin end pärast koridori peeglist ja tekkis erakordne mõte ühele sõbrannale sünnipäevaks striptiisi teha. Mõtte matsin siiski kohe eos maha. Hakkavad teised ka tahtma ja pärast lõpetan nagu Farmi Gabriel kuulsa ja kummalisena kuskil euronõudlikus vanglas. Endal häbi, emal-isal häbi, wanaemal häbi ja vainlastel liiga suur rõõm.

Uuel nädalal tuleb veel natuke tööd teha, enne kui puhkama saab. Ametlikult peaks mul juba olema puhkus (vist), aga pole aega saanud puhata. Kui puhkus päriselt käes, siis tahaks mitu sellist päeva nagu täna oli.

Rootsi retkest ei viitsi kirjutada muud, et Gotland on üks väga viis koht, kuhu soovitan võimalusel kindlasti minna. Visbyl oli kesklinnas iga maja nagu postkaardi pilt. Aga googeldage ise ja saate ehk natuke aimu, miks ma kiidan.

PS. Rootsi retk õnnestus ka seetõttu, et Arlanda lennujaamas oli tore raamatupoeke, kus müüdi keskmisi ja häid raamatuid mõistliku hinna eest. 129 SEK'i eest leidsin wäga kurrradi kõwa raamatu. 900 lehekülge hästi kirjutatud seiklust. Olen küll alles 75ndal leheküljel, aga 70 sellest on olnud suurepärased. Jutt on küll natuke raske lugeda, sest inglise keeles olen ma veidi nõrk. Aga võtan vabalt ja kui aru ei saa, siis jätan arusaamatu osa vahele. Seni on tulnud kaks lõiku vahele jätta ning lugemist pole see seganud. Raamat räägib ühest Austraalia kriminaalist, kes on oma koduvanglast jalga lasknud ning asub valepassiga elama Bombaisse (Mumbaisse), kus hakkab elama põnevat ja kriminaalset elu. Autor on Gregory David Roberts ja raamatu nimi on Shantaram.

Viidatud muusikapalast ka paar sõna. Hommikul uurisin veidi uut muusikat ja jõudsin selleni. Proovisin nüüd õhtul uuesti kuulata. Ja kuna meeldis nii hommikul kui õhtul, siis otsustasin teile ka kuulata anda. Ehk sobib ka.