Datum: Zondag 7 december.
Tijd: 12 – 18 uur.
Waar: Gameforce, Visserstraat 18-A, Eindhoven.
Wat: Kolonisten van Catan: heel veel bijzondere mogelijkheden.

De uitgevers van het spel, Kosmos en 999 Games, hebben al diverse bijzondere uitbreidingen uitgebracht, naast de "standaard" uitbreidingen Zeevaarders en Steden & Ridders. Het boek (Das Buch, duits), Kooplieden en Barbaren, Atlantis (eveneens duits)...

Grot

En daarnaast zijn er verschillende websites waar nog veel meer scenario's en varianten te vinden zijn. Heb je bijvoorbeeld al wel eens gespeeld met:

  • Catan met 9 of 10 personen?
  • De Grotten van Catan?
  • De Gletscher?
  • De Roofridderburcht?
  • Het Zielige Eiland?
De mogelijkheden zijn te eindeloos om ze hier allemaal op te noemen. Om een idee te krijgen zou je eens kunnen kijken op een van de volgende drie websites:
Op deze sites zijn diverse scenario's en varianten vermeld, met zowel de regels als diverse afbeeldingen (de opstellingen, het benodigde materiaal). Vooral op de twee duitse sites staan er heel veel.

Op 7 december willen we eenieder de gelegenheid geven eens deze bijzondere Catan-mogelijkheden uit te proberen. En dat zonder er zelf de benodigde materialen voor te moeten kopen (of ... maken!).

Natuurlijk is iedereen welkom. Je kunt gewoon bij Gameforce komen binnenvallen, zoals altijd op de eerste zondag van de maand. Als je een wens voor een specifiek scenario of een speciale variant hebt, laat het dan bij voorkeur minstens een week van tevoren weten. Dan kunnen wij zorgen dat deze beschikbaar is, zowel het materiaal als de (nederlandse) regels. Stuur dan even een mailtje naar:

  • rob {at} gameforce (.) nl
Bij voorkeur spelen we ook een sessie Multi-Catan: Catan met meer dan 6 personen (maximaal 12 spelers; start zo snel mogelijk na 12 uur). Afhankelijk van de spelervaring van degenen die zich hiervoor aanmelden kunnen we Zeevaarders en/of Steden & Ridders toevoegen aan het "basisspel". Opgave voor deze Multi-Catan is wel practisch, stuur dan een mailtje naar hetzelfde adres, en meld ook even of je met/zonder genoemde uitbreidingen wilt spelen.

Zielige Eiland

Tot slot: in het volgende album staan al enkele foto's van bijzondere Catan-sessies (9‑/10‑persoons, grotten), en straks ook van 7 december:

Op de volgende pagina's kun je een PDF-bestand met de bovenstaande informatie vinden: