Esiteks ma avastasin neljapäeva hommikul, et mu vaevu nelja kuu vanuste kingade parema jala king on talla keskosast purunenud määral, mis on ka pimedale näha ja kurdile kuulda. Samas jalale polnud tunda... viisin eile poodi tagasi, saadeti ekspertiisi. Formulari täitsin ära ja seal küsiti muuhulgas, kes või mis minu arvates on süüdi . Tekkis kiusatus kirjutada erinevaid süüdistusi, aga kahest reast oleks väheks jäänud. Alustanuks oleksin meeleldi Ansipist ja Savisaarest, edai liikunud vabamüürlaste ja illuminaatide materdamisele, siis oleksin majaomanikku siunanud natuke, siis poem omanikku, kapitaliste, kommuniste, ilma, ilmaennustajaid, muidu ennustajaid, mustlasi, globaliseerumist, globaliseerumise vastandprotsesse, raha (selle olemasolu ja selle vähesust), majanduspoliitikat, äripoliitika ja loomulikult oma isa ja ema. Et seda polnud võimalik lühidalt kirjutada, kirjutasin lihtsalt ja selgelt: kahtlustan füüsikat ja keemiat. Seejärel ostsin kõige odavamad vähegi normaalsed kingad, sest millegiga peab tööl ka vahepeal käima. Kogu selle mängu juures oli teenindaja viisakas, muidugi sisimas osavõtmatu ja ilmselt mu peale kergelt pahane, sest selle nädala preemia jääb saamata, kuna praagis on ju tema süüdi tööandja meelest. Kallid teenindus- ja kaubandustöötajad, selle olukorra lahendamiseks on ametihing!

Raamatupoes sain lisaks kahele raamatule ka flaieri, millega lähimas kohvikus antakse tasuta kohvi. Tegemist oli sama müüjatariga, kes juba kord varem püüdis mulle raamatule lisaks punast roosi kaela määrida. Kuna romantika asemel igatsesin tookord hoopis tualetti, siis naeratuse saatel loobusin sellest. See on täiesti ime, kuidas naeratus töötab! Isegi keelduda on lihtsam

Ahjaa, kinos käisin ka - seal oli vastik. Garderoobitädi mugis riiuli taga oma nosimise manti, siis kui mul kiire. Siis kui mul kiire, otsustasid minu ees seisvad inimesed kassadaamiga arutlema hakata, millised kohad neil paremad oleksid. Selle tulemusena ei saanud ma enam pileteid filmile mida tahtsin vaadata. See mida ma siis vaatama läksin ei olnud väärt piletiraha 70 krooni. Pool filmi pea valutas ja üldse oli vastik.

Ja nüüd, tegutsema!