On algus, on lõpp, on teekond

On tiivad, on saba, on suled

Mõnda teed tahaks läbida veelkord

Mõne hea, milles puudusid mured

Näiteks see, kui aovalguses ojaveerel

hommikut kuulates istusin

saatsin sosinal soovid teele

need muigega tagasi kajasid

andes märku, et vastu need võetud

pandud ootama õiget aega

kuniks iga soov saab välja teenitud

hea mõtte, sõna või teoga

---



Võibolla ma olen fataalne-naiivik (kui selline mõiste on olemas), aga usun, et taotledes headust, heaolu ja hea olemist on tasuks midagi väga head.

Samuti ma usun, et liigne muretsemine ja kartus toobki kaasa tagajärjeks ohtude tõekssaamise.

Nii et mõnes mõttes on see tõsi kui öeldakse, et mõttel on vägi. Harjutamine teeb meistriks tõepoolest ning kui keegi mediteerib pidevalt, et maailm on yks kole paik elamiseks, siis hakkabki nägema halbu toone ning maalib kogu maailma seda värvi. Nii tõestab endale, et tal on õigus. Vastupidi ka, headusele keskendujad hakkavad nägema head enda ümber ning maalivad maailma headuse värvi. Nii tõestatakse endale lõpuks, et maailm on hea. Mõlemad võivad viia reaalsusest irdumiseni, aga headuse-naiivikul on tõenäoliselt elukvaliteet kõrgem.

Mulle kangesti meeldis filmi Love Actually sissejuhatus, mis jutustab sellest, et armastus on tegelikult kõikjal, kui sa vaatad ja otsid. Mõnes mõttes ongi ju nõnda.

Ja eriti meeldis mulle see tees, et õnnetuse puhul ei helistata lähedastele, et väljendada oma viha, vaid hoolitsust, heatahtlikku muret.

Miks Ma seda kirjutan? Aga sellepärast, et just Sina teaksid alati, et alati on keegi, kellele Sa lähed 150% korda; alati on keegi, kes on valmis Sind kuulama; alati on keegi, kes Sind armastab. Aga ettevaatust - ära tee enda elust Talle koormat. Muidu Ta väsib, tüdineb, hääbub, ning Sul pole mõneks ajaks kedagi. Hooli nendest 200%, kes Sinust hoolivad. Kingi neile naeratus ja vabadus. Vabadus selels mõttes, et jäta ruumi. Pole olemas inimest, kel poleks vaja ruumi üksi olemiseks, või kellegi teisega olemiseks. Anna talle vabadus ja ta hindab seda.

Miks Ma seda kirjutan? Tuli seest, ei teagi miks. Äkki on siis kellelgi teisele vaja, aga leiab selle siit.