"Ära riku mu pidusid; lase mul puhata, olla sõpradega, tutvuda uutega, taaskohtuda vanadega. Lase mul lennata, hoorata, lollusi teha. Aga sa ei lase ... seal, kus on vaba tool, sinna sa maandud. Sinna kangastub su kuju. Seal sa oled ja hakkad elama. Seal sa vaatad mulle silma ja südamesse ning sõnagi lausumata teed asjad selgeks ja segaseks. Selgeks nõnda, et ma ei saa vastu vaielda. Segaseks, sest tegelikult oled sa eemal. Segaseks, sest sa oled ja tegelikult pole, ega tule, ega ...

... ja seepärast tahaks sinust mööda vaadata. Olla tuim, tundetu, tuulevaikne. Teha nägu, et mäng käib lihtsate reeglite järgi. Et mängu polegi. Et on vaid lihtsalt tutvus, ja ei miskit muud ..."

... aga on, ja jääb. Mägede taga on päikesetõus, ja teisel pool tõusevad pilved ... siis tõusevad silmad ja kõlab kajana enese seest nõudmine jõuda päikeseni enne pilvi, sest pilved tulevad niikuinii. Järgmine buss sõidab siit kell 7.15, ehk läheb õnneks. Jõuda sihile sel teel, mille valid. Kas pilvede või päikeseni.

Õiged mõõdud, õige suund, õiged jutud, õige tuul ...

reetvad pilgud, reetev pelg, reetev lõhn, ...