Märtsis jõudsin lõpule viie raamatu lugemisega. Mitmed ka pooleli, aga ei usu, et jõuab kuu lõpuks läbi. Väike kokkuvõte:

1. "Islam", autor Karen Armstrong

Referaat-raamat sellest, kuidas islami impeerium on kasvanud; millised impeeriumid islami kultuuris on kerkinud ja langenud; millised on olnud olulisemad võidud; millised olulisemad usu suunad; millised olulisemad sündmused; ning kuidas moslemid neid tõlgendavad. Oli huvitav, soovitan. Mulle jäid isegi mõned olulised faktid meelde. Näiteks, et Konstantinoopoli vallutas ottoman Mehmed II 1453 aastal, mil linn sai nimeks Istanbul.

Link: http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?16478

Lisainfoks: Apollos oli alla 50 kroonine hind.

2. "Balkan", autor Mark Mazover

Sama sari, mis Islam. Hind ka sama klass. Ülevaade balkani ajaloost. Eelajalukku ei küündi. Algab üldjoontes ajast, mil balkanile rahvasterände ajast slaavlased "suubusid". Islami mõjudest ja islami liberaalsusest. Kuni 20. sajandi lõpuni välja. Päris hea sissejuhatus mõistmaks üht-teist, mis sealsete rahvaste vahel toimub. Suurim ja ehk lihtsaim tõdemus, mida endale meelde jätta: rahvusteadlikkus kujunes 19. sajandi teises pooles ja hiljemgi. Varem keele ja rahvuse järgi end suurt ei eristatud. End määratleti kristlasena. Murrang tuli linnastumise ja industrialiseerumisega.

Link: http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?23371

3. "Kong Fuzi. Tema elu ja filosoofia"

Väike raamat kuulsast hiina mõttetargast. Olen ka varem lugenud, aga väärt uuesti lugemist. Võib lausa kord aastas üle lugeda. Palju olulisi ideid, mida oma elus kasulik järgida.

4. "Talisman", autor Walter Scott

Ajalooline/romantiline rüütliromaan kolmanda ristisõja ajast. Lugu sellest, kuidas šoti kuningapoeg ingognito Inglise kuninga väe osana ristisõtta suundub ja millised seiklused teda ees ootavad. ilus munasjutt. Tollasest (võimalikust) elu-olust päris kenake sisevaade.

Link: http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?14115

5. "Rikas isa, vaene isa", autor Robert Kyosaki, Sharon L Lechter

Lihtsas keeles ja meeles raamat põhimõtetest, mis võimaldavad inimestel mõtlema hakata, kuidas rahadega ökonoomsemalt majandada ning kuidas on võimalik "oravarattast pääseda". Ehk siis võiks selle raamatu lugemise tagajärg olla see, et lugejad uuriks teemat edasi ning hakkaks tegutsema ning saaksid tulevikus rahaliselt jõukaks või suisa rikkaks. Minu jaoks kasulik raamat. Ärgitab mõtlema, kuidas mina saaksin ise raha tekitama hakata.

Link: http://www.apollo.ee/product.php/0812995

Lugemisrikast lugemisaasta jatku!