Eht video, eht lugu. Ilmselt üks minu selle suve diskolugudest.

Guugle-muugle üllatas täna. Sellega, et pidas meeles Frankie Manning'u sünnipäeva. Kuna ma USA tantsustiilidest suurt midagi ei tea, aga mõne stiili tunnen ikka ära, siis jäi kohe silma, et ohhoo, tuttav värk. Frankie on Lindy Hop tantsustiili üks rajaja. Lindy-hop on swingtantsude üks tugev liin, mis sõlmib kokku mitmeid tantsustiile nagu jazz, stepp ja charleston. Täpsemalt saab lugeda Tallinna Swing Dance Society lehel: LINK

Swingtantsud on Eestis tõusuteel. Kuna üks mu tuttav alustas sellega juba aastaid tagasi, siis olen tsipa-tsipa kursis. Kui 4-5 aastat tagasi oli fotodel näha vaid 5-6-7 paari tantsimas, siis praegu paistab tantsijaid olevat 10 korda rohkem. Iseenesest võiks isegi seda tantsustiili proovida, aga mul on oma rahvatantsuga niigi palju sahmimist (järgmise nelja nädala jooksul 3 suurt pidu ja esinemist). Samas, salsa demo-tund oli väga mõnus. Nii et kui mõni nädalavahetus kuskil keegi korraldaks swingtantsude demo-päeva, siis võiks osa võtta küll. Proovimise mõttes.

Lisaks tantsule pakub mu meelest swingilik riietusstiil omal moel silmailu. Mõjub värskemalt ja pakub mõnusalt suurt kontrasti meeste ja naiste riietuse puhul. Mehelikkus ja naiselikkus (eriti naiselikkus) joonistuvad kenasti välja. Vähemalt mulje on selline.