Soepkipje

Soepkipje

Posted on 12/10/2007


Photo taken on December 10, 2007


See also...


Keywords

bread
brood
brot


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

748 visits

Haver(mout)-stroopbrood

Haver(mout)-stroopbrood

Comments
Lien
Lien
o lovely, wat een mooie ring... ik zal ook eens even in mijn boek kijken, ik kan me die niet eens herinneren. Ziet er lekker uit!

ik plak er nog even wat tekst aan (ik heb ondertussen even gekeken)...het zal het 'oat and molasses bread' zijn, die ik dus al een keer gebakken heb (haha), hier dus niet met stroop , maar met molasses sugar.
8 years ago. Edited 8 years ago.
Soepkipje
Soepkipje
Yep, blz. 36 haver-stroopbrood genoemd en had al zo'n vermoeden en blackstrap molasses gebruikt ipv suikerstroop zoals in Ned. vertaling staat. (Ach ja valt niet mee hè..... vertalen!) Volgens recept moet je ronde cakevorm van 20 cm. doorsnee gebruiken, maar ik heb mijn nieuwe Frankfurter kransvorm (26 cm doorsnee) hierbij uitgeprobeerd. (Geweldig met die antkleeflaag!!)
8 years ago.
Lien
Lien
Niet met die molasse stroop hoor, maar molasse suiker. (ik had dat toevallig staan...ooit eens gekocht in een engelse delicatessewinkel (die ondertussen al niet meer bestaat) en nog niet vaak gebruikt. Met gewone molassestroop is het denk ik niet zo lekker (zo zout), dan ik NL stroop waarschijnlijk beter.
Heb je die Frankf. kransvorm van de Lidl? Die heb ik daar (ook) gekocht...hij wacht nog op gebruik.
8 years ago.
Soepkipje
Soepkipje
Van het (beetje wat ik gebruikt heb van) zoute van molasses niet zo veel gemerkt en ik gebruik verder geen of bijna geen stroop,suiker enz.(ivm 2x diabetes hier). En tja de vorm ???? Ik weet niet waar Sinterklaas hem gekocht heeft. Is van het merk Efi en zou best eens van de Lidl kunnen zijn. :-)
8 years ago.