Käisin täna üle pika aja uudisportaalides kommenteerimas. Filosofeerisin lõdva randmega ja sain palju "meeldib" klikke. Ja ka mõned väga rasvased ja vihased "ei meeldi" klikid ja vastukommentaarid, kus vastukommentaatorid vihaselt puristasid ja oma super-teese tulistasid. Teate küll - juudid juhivad maailma, poliitikud on kõik vargad, kõik mis pole supermoraalne on kindlasi amoraalne jms fundamentalistlikud absoluutväited.

Kommentaaridega on kahjuks see häda, et liiga suur osa kommentaaridest kuuluvad rubriikidesse "minu kommentaar on äärmiselt vaimukas" ja "minu mõte on kõige targem. kõik muu on prügi või euroametnike pealesurutud salapettus". Häid mõtteid on ka, aga neid on liiga vähe. Peidus nagu väikesaared Okeaanias. Aga neid on ja neil on tore komme moodustada väikeseid saarestikke. Tuleb vaid kellelgi mõistlik jutt kirja panna ning vaikselt tekib häid kommentaare juurde. Heast vestlusest tahavad ju head jutuvestjad osa saada. Aga alati jääb selle saarestiku ümber tiirlema üks-kaks kurja deemonit, kes püüavad oma maailmakorraldust peale suruda. See on iseenesest kurb ja samaaegselt ka nõme, sest on tore ja tervitatav, et inimesed püüavad kaasa rääkida, kuid kui mõni absolutist leiab, et tema mõtetele teistsugused mõtted ei kõlba kuhugi ja ei tohiks avaldada, siis mulle tundub küll, et too tüüp ei oska tegelikult oma õigusi kasutada ega saa aru, et kui tal on õigus oma väärtusi eksponeerida, siis on teistel ka.

Veel kurvemaks läheb asi siis, kui heade mõtete kandjad tõmbuvad eemale ja jätavad oma mõtted kuhugi teise inforuumi. Siis hakkavad need deemonid veel rohkem domineerima ning külvavad oma "seemet" veelgi mõjukamalt. Ah, las olla.

Nojah. See oli siis mu hädine katse naeruvääristada õilsaid ühiskonna järjepidevuse kandjaid, tuletoojaid, tarkuseloojaid. Lähen häbenedes magama ja lasen euroametnikel läbi sotsialismisateliidi endale illuminaatide käske siirdada.

*-tekstis on kasutatud meelega ilukirjanduslikke väljendeid ning vinti üle keeratud. Tekst ei ole suunatud konkreetse isiku vastu, vaid püüab läbi ülekeeratud vindi murekohale tähelepanu juhtida. Ühtlasi tundub, et Postimehe süsteem osad artiklid lasta anonüümselt kommida ja osad artiklid ainult identifitseeritavatel isikutel lasta kommenteerida, töötab kõige paremini siiani.