Mul on kell, mis käib mul järel. Tüütab. Piilub nurkade tagant ja jälitab. Jalutades Toomemäel kuulen ikka kuskilt kostmas 'tik-tak; tik-tak'.

Ostsin selle kella kunagi kalaturult. Hind oli kolmveerand kaheksa. Ta meeldis mulle tookord nii väga, et ma ei kõhelnud seda kella katsuda, vaadata ja helisema keerata. Selle helin oli nii ilus. Ta helises lausa kuuldamatult. Mulle meeldis kella üles keerata ning vaadata kuni kella elektroonilised numbrid täistundi kuulutasid ning kell hääletult helisema hakkas. Mulle meeldis see hääletus ja vaikus nii palju, et ostsin selle kohe. Panin töö juures seinale, et tööl seda vaikust nautida.

Kõik oli kena, kuni kell ühel päeval seisma jäi. Viisin ta kellameistri juurde, kes parandas seda neli päeva ja kuus kuud. Seejärel aga oli kell muutunud. Mu kell oli alla käinud. Ta hakkas jooma ning ei pannud üldse tähele, mis aeg on. Pöördusin murega kellameistri poole, kuid too ütles "ei, ei, siin jäävad minu käed lühikeseks. Sul tuleb psühhiaatri poole pöörduda."
Läksime siis doktori juurde, kes kirjutas kellale prillid. Panime prillid ette, kell vaatas mulle otsa ja tõmbas end korralikult käima.

Läksin töö juurde tagasi ja panin ärritunud kella seinale puhkama. Prillid ees põrnitses kell mind tigedalt, hakkas siis nihelema ja kraapis oma jalgadega tapeedi sisse augud. Vihastun ja viskasin kella aknast välja. Kuid nii ei pääsenud ma temast. Minu ja kella vahel algas aeg, mida ma ei soovi kellelegi mitte sekundikski. Kell hakkas mul järel käima. Ta ei tulnud kunagi juurde, kuid oli lähedal. "Tik-tak, tik-tak," oli pidevalt kuulda. Justkui mu enda südametunnistus tiksuks ribide all.

Nüüd külastan ise psühhiaatrit. Ta kirjutas mulle prillid. Tänu prillidele näen selgelt, et see aeg ei ole veel läbi.

---

Järelsõna: vot sellist ilusat jama mul õnnestubki loovkirjutamise kursustel kribada.Kursuse kohta saab lugeda siit: LINK
Aga see tekst meeldib mulle rohkem, mida Elina A. on oma blogis kunagi kirjutanud. LINK

Sel laupäeval on viimane kohtumine. Seejärel olen vaba jätkama nii kuidas tahan.