Tänase (16.01.2010) põhjal arvad delfi toimetajad, et eestlast huvitavad Savisaar, suusatamine, tundmatute inimeste arvamused suvalistest asjadest, Eesti uudised, välismaa narko- ja seksi uudised, ILM, Ukraina presidendivalimised.

Delfi struktuur on siiski julgustav - enne meelelahutust ja seksiuudiseid on siiski rida akadeemiliselt väärikamaid teemasid - kuritegevus, majandus, teadus, digi-uudised ja investeerimine. Aga ka auto-moto teemad on seksist ja meelelahutusest tähtsamad, nii et kui meessoole midagi ette heita, siis ülemäärast huvi neljarattaliste vastu. SAMAS on auto-moto enne teaduse-looduse rubriiki, seega tulevikku vaatavaid inimesi Eestis järelikult väga palju pole.

Siis on delfis poole meetri jagu softi (kuum, muusika, mis-kus-kes, jne jne jne jne).

Ja viimased teemad on rubriigist Sport. Kuid siin on näha uusi trende. Eraldi alarubriik on tekkinud teemal Pokker. Nii et eestimaalane liibug üha rohkem tubaste ja meelelahutuslikumate huvialade juurde. Sellised rasked ja ohtlikud spordialad nagu tõstmine, maadlus, judo jms kus end veidi mitmekülgsemalt pingutama peab, käivad noorele eestlasele ülejõu. VÄHEST SPORDILEIGUST on ka akadeemikud tõdenud. Sellele teemale on eraldi tähelepanu juhtinud Eesti Inimarengu Aruanne 2008.



Ja kui nüüd modeleerida keskmist delfi lugejat, siis võib arvata, et enamus nendest on kimpus kerge ülekaalulisusega, sest sõidavad autoga, spordivad vähe, istuvad palju teleri ja arvutikuvari taga. Vestluses suunatud klatšile, sügavamad vestlused väsitavad neid nii moraalselt kui füüsiliselt, sest nad soovivad laterdada, oma arvamust eksponeerida, vähene keskendumisvõime ei võimalda partnerit kuulata, pinnapealsed teadmised ja arusaamad ühiskonnast ei võimalda keerulisemat analüüsi kui nipsukabe võrreldes malega.

Ja kui ma nüüd sedasi kirjutanud olen, siis mõistan, et ega ma ise parem pole - olen Ennasttäissiga, kes frustatsiooni maailma vastu valab tigedatesse kommentaaridesse kasutades delfit ühe teraapia kanaliga.

Sellest tulenevalt on Eesti rahvatervise huvides säilitada anonüümne kommenteerimine kui vaimse tervise probleemide leevendamise lihtsaim ja ligipääsetavaim meede.