Soepkipje

Soepkipje

Posted on 03/03/2008


Photo taken on July 10, 2007


See also...


Keywords

Poland
Polen
Krakau
Kraków
Polska


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

744 visits

Met om de paar meter broodverkoop(st)ers, Kraków Krakau

Met om de paar meter broodverkoop(st)ers, Kraków Krakau

Dink has particularly liked this photo


8 comments - The latest ones
*Kurt & Mary*
*Kurt & Mary*
Schön, die Verkäuferin schaut dem Mädchen nach. Hat sie denn kein Brot gebraucht? Die Wurst aus Krakau ist auch sehr lecker und bekannt
10 years ago.
Soepkipje has replied to *Kurt & Mary*
:-))
10 years ago.
opdrie
opdrie
Typisch dat daar het oog op valt... of eigenlijk niet!!

--
Coming from soepkipje photostream (?)
10 years ago.
Soepkipje has replied to opdrie
Begrijp het even niet, bedoel je dit ivm de eerste reactie of heb je het over mijn obsessie?
10 years ago.
opdrie has replied to Soepkipje
nee, je obsessie, natuurlijk, ik zou er aan voorbij lopen.... maar goed, zou er een meeuwen verkoopster staan dan zou ik weer blijven staan terwijl jij dan misschien iets zou hebben van 'ach een meeuwen verkoopster' ; ]
--
Seen in my account recent activity (?)
10 years ago.
Soepkipje has replied to opdrie
Nou nee, als ik een meeuwenverkoopster gezien zou hebben dan zou ik daar ook wel bij stil gestaan hebben (en misschien nog wel een foto voor je gemaakt hebben ook), want meeuwen als ook verkoopsters daarvan zijn meer dan zeldzaam in Krakau (Trouwens in Gdansk wel meeuwen, maar ook geen meeuwenverkoopsters gezien).
Maar je hebt helemaal gelijk, als jij staat te kwijlen voor een etalage vol foto-apparatuur dan loop ik even door naar de bakker of nee eerder nognaar een boekhandel voor een nieuw bak- of kookboek.
Trouwens deze foto heb ik niet alleen gemaakt vanwege mijn obsessie voor brood, maar ook ter vergelijking van Krakau met een aantal jaren geleden. Nu staan ze op iedere hoek in Krakau, toen waren ze er nog niet. Polen verandert in rap tempo de laatste jaren (voor ons jammer, voor de Polen zichtbaar meer welvaart). Tja hoe moet ik het zeggen: Polen nog altijd een schitterend land, maar de jus is er door het verwesteren een beetje af.
10 years ago. Edited 10 years ago.
opdrie
opdrie
Doet me een beetje denken aan de simit verkopers [ook brood] in Turkije. Geen foto's van genomen, trouwens. De eerste keer was het allemaal gemoedelijk en erg gastvrij bij het beschamende af. Twee jaar later was het al een stuk commercieler, begrijpelijk die mensen zagen een kans om hun leven te verbeteren, maar verliezen in onze ogen ook iets van wat voor ons aantrekkelijk was. Nu is er helemaal niets meer te vinden van wat we jaren geleden zo leuk vonden. Het zegt uiteindelijk meer over ons denk ik, een gemis in ons eigen drukke bestaandje, terug willen naar de tijd waar mensen hun eigen brood nog bakten. Zucht.

--
Seen in my account recent activity (?)
10 years ago.
Soepkipje has replied to opdrie
Leuk dit kommentaar wat voor de verandering wel ergens over gaat. Je begrijpt precies wat ik bedoel, ben het alleen niet eens met dat het uiteindelijk meer over ons zegt of over ons verlangen naar vroegere tijden. Vind het alleen jammer te moeten toezien hoe een 'rijk' (aan cultuur) land als Polen zo snel zijn authenticiteit aan het verliezen is.
Hoe dan ook, een ding is zeker: Na nu zal ook jij nooit meer zomaar aan een broodverkoopster op straat voorbij lopen LOL.
10 years ago.