Marjo

Marjo

Posted on 04/03/2009


Photo taken on March 24, 2009


See also...


Keywords

Israelo
hebrea muziko


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

18 visits

Hahar hajarok

Hahar hajarok
"Avasin silmäni, oli shvat-kuu. Näin ylläni pienen linnun. Näin sinisen taivaan ja yhden pilven ja vuoren, joka on aina vihreä. Vihreä vuori vuoden jokaisena päivänä - minä unelmoin saavani hengittää ilmaasi ja levätä varjossasi, Karmel"

Vihantien metsien peittämälle Karmelille Haifan lähellä on omistettu tämä Moni Amarillon säveltämä ja Joram Teharlevin sanoittama laulu. Kuva tuskin tekee Karmelille oikeutta - onhan se otettu bussin ikkunan läpi.

Ensimmäisessä Kuninkaiden kirjassa kerrotaan, kuinka Samariassa oli kuivuuden takia kova nälänhätä. Kansa horjui uskossaan palvellen välillä Herraa, välillä Baalia. Profeetta Elia haastoi Karmel-vuorella Baalin palvelijat: "Paloitelkaa sonni ja pankaa palat polttopuiden päälle, mutta älkää sytyttäkö tulta. Minä teen samoin. Se jumala, joka vastaa tulella, on tosi jumala." Herran tuli iski alas ja söi polttouhrin. Kun Elia oli surmannut Baalin profeetat, alkoi rankkasade.

Viime keväänä 60 vuotta täyttänyt Karmel-yhdistys on saanut nimensä Karmel-vuoren mukaan. Avadimin laulajat ovat saaneet palvella toisinaan myös Karmelin tilaisuuksissa.