Marco Moerland

Marco Moerland

Posted on 06/01/2012


Photo taken on May  2, 2012
Keywords

del
FOTO: MARCO MOERLAND
Tranvias
Tramvie
Velez
Strassenbahnen
Tranvia
Tramways
Trams
Strassenbahn
Trolley
Streetcar
Tramway
Torre
Malaga
Mar
Tram
Andalucia
Andalusië


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

146 visits

Gevarenzone

Gevarenzone
De tram van Vélez-Málaga naar de badplaats Torre del Mar verkeert in zwaar weer. In de lokale pers is aangekondigd dat de tramdienst per 4 juni 2012 gestaakt zal worden.
De 4,7 kilometer lange tramlijn is op 11 oktober 2006 geopend. Er is een verlenging van 1,2 kilometer in het stedelijke gebied van Vélez-Málaga gereed. Die verlenging is echter nooit in gebruik genomen vanwege een geschil over de gemeentelijke bijdrage aan exploitant Travelsa.
Op dit moment slokt de tramlijn 9% van het gemeentelijk budget op. De gemeente kampt met tekorten en de provincie Andalucia is ook niet bereid om subsidie te verstrekken.
Ondanks dat aangekondigd is dat het staken van de dienst tijdelijk is, zullen we moeten zien hoe betrekkelijk de tijdelijkheid is.

Laut Berichten in der lokalen Presse wird die 4,7 kilometer lange Strassenbahnlinie zwischen Vélez-Málaga und Torre del Mar am 4 juni 2012 eingestellt.
De 4,7 Strecke wurde am 11 oktober 2006 eröffnet. Eine 1,2 kilometer lange Ergänzung im Stadtgebiet von Vélez-Málaga ist zwar komplet fertiggestellet, wurde aber nie in Betrieb genommen.
Im Moment kostet die Strassenbahn die Gemeinde Vélez-Málaga etwa 9% des kompletten Budgets. Die Provinz Andalucia hat auch kein Geld verfügbar und verweigert zusätzliche Subventionen zu geben.
Die Einstellung wird zwar als vorübergehend angekündigt aber leider wissen wir wie es sich meistens mit vorübergehende Einstellung auswirkt.

Comments