Marco Moerland

Marco Moerland

Posted on 11/01/2011


Photo taken on October 29, 2011See also...


Keywords

tramway
tranvias
SNCV
bestemming
FOTO: MARCO MOERLAND
reisdoel
Poldertram
Buurtspoorwegen
Vicinaux
Standaard
Filmkast
Brasschaat
Polygoon
Gooreind
Wuustwezel
Sicca
tramvie
TTO
tram
destination
tramways
trams
Nikon
Antwerpen
Streetcar
Trolley
grens
Strassenbahn
Strassenbahnen
NMVB
Merksem
De Lijn
Vicinal
tweetonige hoorn


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

368 visits

Naar de Nederlands-Belgische grens

Naar de Nederlands-Belgische grens
De meeste stalen standaard-motorwagens van de NMVB hadden een brede filmkast. Houten standaard 9994 kreeg bij een wederopbouw na brand ook het uiterlijk van een stalen standaard met bijbehorende brede filmkast. Boven de fimkast is aan de rechterzijde de doos met de compressor voor de twee Cicca-hoorns zicht.

Pas in 1951 werd het baanvak Brasschaat Polygoon - Wuustwezel grens geëlektrificeerd. Het was de laatste NMVB-elektrificatie in de Provincie Antwerpen. Voor dit plaatje geldt dus met recht "Onder de draad en onder getoeter naar de Nederlands-Belgische grens.

Deze films met centraal geplaatst lijnnummer waren tot omstreeks 1960 in gebruik. Van 1960 tot opheffing van de lijn op 1 oktober 1966 werden er films gebruikt waarop het lijnnummer aan de rechterzijde stond. Veel interessante details over de in de groep Antwerpen gebruikte koersborden en richtingfilms zijn te vinden in het boek "De buurtspoorwegen in de provincie Antwerpen. De tramlijnen in een Noetendop" van Roger Bastaens en Stefan Justens.

Comments