Jonathan Cohen

Jonathan Cohen

Posted on 01/23/2014


Photo taken on November 17, 2012



See also...

Historical & Architectural Gems Historical & Architectural Gems


Visit at a MUSEUM or EXHIBITION Visit at a MUSEUM or EXHIBITION


Reflets & Reflectionst Reflets & Reflectionst


Toronto Toronto


Metropolis Metropolis


O Canada! O Canada!


Cityscape Cityscape


See more...

Keywords

museum
The Crystal
Bloor Street
Daniel Libeskind
Royal Ontario Museum
Ontario
ROM
Toronto
Canada
cityscape
streetscape
Michael Lee-Chin Crystal
dinosaur


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

176 visits

The Crystal – Royal Ontario Museum, Bloor Street, Toronto, Ontario

The Crystal – Royal Ontario Museum, Bloor Street, Toronto, Ontario
The Royal Ontario Museum (ROM) is a museum of world culture and natural history based in Toronto, Ontario. It is one of the largest museums in North America, attracting over one million visitors every year.

With more than six million items and forty galleries, the museum’s diverse collections of world culture and natural history are part of the reason for its international reputation. The museum contains notable collections of dinosaurs, minerals and meteorites, Near Eastern and African art, Art of East Asia, European history, and Canadian history. It also houses the world’s largest collection of fossils from the Burgess Shale with more than 150,000 specimens. The museum also contains an extensive collection of design and fine arts. These include clothing, interior, and product design, especially Art Deco.

The new main entrance to the Royal Ontario Museum, Daniel Libeskind’s The Crystal, first opened in 2007. The building’s design is similar to some of Libeskind’s other works, notably the Jewish Museum in Berlin, the London Metropolitan University Graduate Centre, and the Fredric C. Hamilton Building at the Denver Art Museum.

The Deconstructivist crystalline-form is clad in 25 percent glass and 75 percent aluminium sitting on top of a steel frame. The Crystal’s canted walls do not touch the sides of the existing heritage buildings, used to close the envelope between the new form and existing walls. These walls act as a pathway for pedestrians to safely travel across "The Crystal". The overall aim of The Crystal is to provide openness and accessibility, seeking to blur the lines between the threshold linking the public area of the street and the more private area of the museum.

Comments
Stewart S
Stewart S
Très beau, cet effet capté par les miroirs.
3 years ago.