See also...


Keywords

travel
Using this image without my permission is illegal!
Annieta
SX30IS
2014
All Rights Reserved
Powershot
Canon
reizen
vakantie
holiday
september
Denmearken


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

96 visits

Jaegerspris Slot

Jaegerspris Slot
Holiday in Denmark, 1 september 2014

NL: Jægerspris slot is een slot in de Deense plaats Jægerspris en is rond 1400 gebouwd. Het slot is sinds 1400 diverse malen uitgebreid en was voor het grootste deel van zijn bestaan in het bezit van het Deense koningshuis.

In 1673 kwam het slot in het bezit van Vincents von Hahn die het slot in 1677 zijn huidige naam gaf. Voor 1677 heette het slot Abrahamstrup. Men vermoedt dat het slot is vernoemd naar Abel, de zoon van koning Valdemar II (1170 - 1241). In 1679 kwam het slot in het bezit van koning Frederik IV van Denemarken, die er zijn zomerhuis van maakte.

Toen koning Frederik VII van Denemarken in 1863 stierf kwam het slot in het bezit van zijn vrouw Louise Rasmussen (beter bekend als Grevinde Danner). In 1867 zette Grevinde Danner een kinderopvangtehuis op in de voormalige cavalerievleugel.

Een half jaar voor haar dood in 1874 besliste Grevinde Danner dat het slot na haar dood gebruikt moest worden voor de opvang van arme (wees)meisjes.

Tegenwoordig bevinden zich in het slot een museum en een sociaal opvangtehuis. In verschillende andere gebouwen elders op het landgoed Jægerspris bevinden zich ook sociale opvangtehuizen.

Eng:
Jægerspris Castle (Danish: Jægerspris Slot), in Jægerspris on the Hornsherred peninsula west of Copenhagen, is a Danish manor house. It has belonged to the Danish monarchs for most of its history which dates back to the 13th century. In the 1850s it became a retreat for King Frederik VII and his morganatic wife Countess Danner, who sought refuge there to escape the controversy their marriage had caused among the establishment in Copenhagen. After the king's death, Countess Danner turned it into an asylum for women.

Today the castle serves as a historic house museum and is also noted for its park.

Comments