Gerard Stolk

Gerard Stolk

Posted on 05/30/2013


Photo taken on May 30, 2013Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

148 visits

Den Haag sculptuur

Den Haag sculptuur
Den Haag Sculptuur
Ik maak mij zorgen over de ontstane hysterie rond de lay out van Flickr.
Ik vind de lay out gewoon mooi, helder en aansluiten op de manier waarop je mobieltjes en tablets gebruikt, Okay de manier waarop de verandering plaatsvond , had charmanter gekund en de CEO van Yahoo heb ik niet op fijngevoelige uitspraken over fotografie kunnen betrappen . Daar is ze ook niet voor aangetrokken. Financieel gezien lijkt het over de top maar de "markt" zal dat wel corrigeren. Wat ik het belangrijkste vind is de community van mensen die foto s maken die er in mijn ogen toe doen. mijn ogen. De daarbij behoren statistieken zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Door nu vrij massaal op Ipernity te gaan zitten ondermijnen we nota bene zelf wat het belangrijkste in deze community, een netwerk van kwaliteistfotografie. Wat is er tot nu toe in hemelsnaam mis gegaan door Flickr, in mijn ogen heel weing, iIk zie meer voor dan nadelen. En is Ipernity beter dan Flickr?, ik heb het echt niet kunnen ontdekken eerder blijft de kwaliteit achter en is de setting beperkter. Ik hoop dat we snel de fase van opgeblazen verontwaardiging achter ons kunnen laten . Werken op twee fotofora gaat bij mij niet lang werken, ik merk nu al dat er over en weer foto s ontbreken. ik vind dat jammer. Ik kijk het even aan maar denk dat ik gewoon het zwaartepunt bij Flickr houd

sfgl545, zeze57 have particularly liked this photo


6 comments - The latest ones
Pieter Musterd
Pieter Musterd
Mooie foto Gerard.
Ik ben het niet helemaal met je eens en dat is wat anders dan helemaal niet.
Ik ben er ook niet gelukkiger van geworden om op twee fotosites tegelijk te zitten. Ik merk nu ook dat mijn aandacht hierdoor verscheurd wordt met het gevolg dat zowel op flickr als op ipernity ik het gevoel heb mijn contacten een beetje te verwaarlozen. De toekomst zal uitmaken welke kant ik definitief zal kiezen. Blijf voorlopig op beide sites zitten. Als mijn contract met flickr in augustus (als ik moet verlengen) inderdaad tweemaal zo duur gaat worden denk ik dat ik dat niet ga verlengen en die reclames dan maar op de koop toe moet nemen van het gratis account. Kwaliteit is wat telt voor mij, en de persoonlijke contacten natuurlijk ook. Ik zie wel.
5 years ago.
Miek Schenk
Miek Schenk
Uiteindelijk zullen we allemaal wel tot een keuze komen Gerard, maar echte foto vriendjes blijven elkaar toch wel volgen! ;-)
5 years ago.
Chris 1971
Chris 1971
De tijd zal het allemaal leren. Ik ben er door dit arrogante Yahoo! besluit wél achter gekomen dat ik in het verleden veels te veel tijd in Flickr heb gestoken. Ik pak nu zelfs af en toe de fiets weer ;D Ik zit nu op Ipernity maar zal dit qua tijd wel beperken t.o.v. het oude Flickr. Op het nieuwe Flickr blijf ik nog even zitten om m'n niet overgestapte contacten te volgen maar post er zelf geen foto's meer en zal er op termijn waarschijnlijk helemaal opstappen.

Ondertussen, lees dit artikel eens: www.pcadvisor.co.uk/news/internet/3448513/the-new-flickr-goodbye-customers-hello-ads
5 years ago.
Miek Schenk
Miek Schenk
Goed artikel Chris!
5 years ago.
zeze57
zeze57
ieder zijn eigen keuze natuurlijk; ik had al langer moeite met flickr en de Award cultuur, waar helaas nauwelijks aan te ontkomen was. Met de Doka troffen we het nog !!!! terwijl dat toch een goede en levendige groep was/is.

Ik merk hier dat ik mijn plezier weer terug krijg. De foto komt weer centraler te staan. Het beeld oogt weer rustiger. Geen gejakker met allerlei verplichtingen die onduidelijke bezoekjes opleveren.
Daarbij hebben we thuis wat meer problemen met yahoo. Een (betaalde) site die naar ons idee ten onrechte is afgesloten, waar yahoo niet. van plan lijkt te zijn uitleg te geven (alleen verwijst naar vage voorwaarden waarvan we ons niet kunnen voorstellen die geschonden te hebben) en op ons reclameren niet ingaat.

Kortom customer care ????

Ik zit voorlopig hier, maar blijf wel proberen flickr(doka)-kennissen in de gaten te houden .... ook al zal dat niet altijd gemakkelijk zijn. Daar moet ik je direct gelijk in geven.
5 years ago.
zeze57
zeze57
fraaie plaat overigens. Hele mooie wentelende beweging goed in beeld gekregen !
5 years ago.