Gerard Stolk

Gerard Stolk

Posted on 05/30/2013


Photo taken on May 30, 2013Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

136 visits

in het voorbijgaan

in het voorbijgaan
In het voorbijgaan
Ik maak mij zorgen over de ontstane hysterie rond de lay out van Flickr.
Ik vind de lay out gewoon mooi, helder en aansluiten op de manier waarop je mobieltjes en tablets gebruikt, Okay de manier waarop de verandering plaatsvond , had charmanter gekund en de CEO van Yahoo heb ik niet op fijngevoelige uitspraken over fotografie kunnen betrappen . Daar is ze ook niet voor aangetrokken. Financieel gezien lijkt het over de top maar de "markt" zal dat wel corrigeren. Wat ik het belangrijkste vind is de community van mensen die foto s maken die er in mijn ogen toe doen. mijn ogen. De daarbij behoren statistieken zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Door nu vrij massaal op Ipernity te gaan zitten ondermijnen we nota bene zelf wat het belangrijkste in deze community, een netwerk van kwaliteistfotografie. Wat is er tot nu toe in hemelsnaam mis gegaan door Flickr, in mijn ogen heel weing, iIk zie meer voor dan nadelen. En is Ipernity beter dan Flickr?, ik heb het echt niet kunnen ontdekken eerder blijft de kwaliteit achter en is de setting beperkter. Ik hoop dat we snel de fase van opgeblazen verontwaardiging achter ons kunnen laten . Werken op twee fotofora gaat bij mij niet lang werken, ik merk nu al dat er over en weer foto s ontbreken. ik vind dat jammer. Ik kijk het even aan maar denk dat ik gewoon het zwaartepunt bij Flickr houd

Comments
PhLB - Luc Boonen
PhLB - Luc Boonen
Gerard, inderdaad heeft een weekje retraite een kalmerende invloed. Wat je schrijft klopt op zich.
Aan de andere kant raak je de kern door de stellen dat Flickr niet het belangrijkste is maar de ontmoeting binnen de community van mensen die je aanspreken.
Blijft dat met name Nederlanders er niet van houden om geschoffeerd te worden. Hoe het zich ontwikkelt, de tijd gaat het uitwijzen. Flickr is op een paar plaatsen al weer wat richting de oude look geschoven..... In elk geval is het fijn om met elkaar van gedachten te wisselen!
5 years ago.
Pieter Musterd
Pieter Musterd
Ik worstel met dezelfde gedachten Gerard. Maar volgende week ga ik weer voor een paar weken fietsen dus dat betekent een poosje helemaal geen internet, laat staan activiteiten op flickr of hier. Tijd voor reflectie, daarna zien we wel weer, hoop op een mooie zomer met veel naar buiten gaan en de social media eventjes laten rusten.
5 years ago.
PhLB - Luc Boonen
PhLB - Luc Boonen
Gerard, fijn dat je hier af en toe nog langskomt. Je opmerkingen over Flickr zijn zeker steekhoudend. Inderdaad speelt emotie een grote rol, maar dat mag ook in fotografie. Mijn bezwaar blijft de oppervlakkigheid die door de nieuwe layout alleen maar groter geworden is. Hoe kun je nu zoveel foto's tegelijk beoordelen. Je krijgt steeds meer views, maar minder comments die er toe doen: de layout draagt daar volgens mij wel aan bij....
4 years ago.