See also...


Keywords

train
koersrijtuig
kurswagen
dagebull
niebull
NEG
IC
trein
intercity
eisenbahn
tren
zug
station
bahnhof
VT628


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

496 visits

Niebüll

Niebüll
Niebüll is een plaatsnaam die veel treinenspotters bekend in de oren zal klinken. Het plaatsje is de uitvalsbasis voor de zogenaamde Sylt-shuttle, de trein die vakantiegangers en beroepschauffeurs inclusief hun vervoermiddel naar het waddeneiland Sylt transporteert. Deze treinen worden nog altijd gereden met de bekende diesellocs serie 218 in dubbeltractie, alhoewel hun vervanging nu echt aanstaande is. Naast de Sylt-shuttle rijden er ook nog intercity's met locs serie 218 in dubbeltractie (zie volgende foto). De regionale treindienst wordt verzorgd door de NOB die ook met diesellocomotieven (zowel het type ER20 als het type DE2700) en enkeldeksrijtuigen de dienst verzorgd.

Buiten deze maatschappijen is Niebüll ook de thuishaven voor de NEG Niebüll, die o.a. het zijlijntje naar Dagebüll exploiteert. Dit lijntje heeft zelfs nog een heuse koerswagenverbinding met Hannover en Stuttgart. Dit zijn enkele rijtuigen die in Niebüll worden afgehaakt van de IC treinen naar Westerland en vervolgens door de NEG als aanhangsel van de regionale trein naar Dagebüll worden vervoerd. Op de foto zien we een treinstel serie 628 van de NEG (ook veel in gebruik bij de DB in heel Duitsland) aankoppelen aan de achterkant van de IC Hannover-Westerland. De rangeerder staat in het ballastbed om het treinstel te koppelen en de twee laatste IC rijtuigen van de rest van de IC trein los te koppelen. Daarna zal het treinstel de twee rijtuigen naar het eigen NEG perron rangeren dat links buiten beeld ligt. Na een paar minuten wachten vertrekt de trein dan naar Dagebüll.
Translate into English

, have particularly liked this photo


Comments
 Rinse Bunnik
Rinse Bunnik
Je staat wel even vreemd te kijken hoor als je dit tafereel aan je voorbij ziet trekken. Maar al snel bekruipt je een gevoel van verwondering dat zoiets in Duitsland nog de normaalste zaak van de wereld is terwijl dit in Nederland echt not done is. Verder werd het station overduidelijk opgeknapt, iets wat trouwens ook wel hard nodig was...
7 years ago.
 Canadian Pacific
Canadian Pacific
The crippling strike at Deutschs Bahn made the news today in Canada's newspapers. For a country known for its efficient and reliable transportation systems, we're amused that both Deutsche Bahn and Deutsche Lufthansa have been on strike this year.

Dag Rinse! Fijn weekend :D
6 years ago.

Sign-in to write a comment.