Jan Sterk

Jan Sterk

Posted on 03/25/2011


Video filmed on the July 13, 2007Keywords

DVD
Den
Haag


Authorizations, license

Visible by: Everyone
All rights reserved

90 visits

Den Haag promo clip voor internet

De toonzetting van de documentaire film 'Den Haag de Hofstad' is optimistisch, promotioneel en informatief. De sfeer stijlvol en een tikje mondain met hier en daar een kritische noot. De vorm van de documentaire wordt tot stand gebracht in een portret dat de 'status quo' van de moderne stad Den Haag na bijna 760 jaar weergeeft.

Inhoudelijk verdeeld in vele onderwerpen o.a. - Prinsjesdag - Den Haag als 'Hofstad' en residentie van de Koninklijke familie. - Ontstaansgeschiedenis van Den Haag - Den Haag als politiek centrum - de Ministeries, belangen organisaties, hoofdkantoren, bedrijven en instellingen in Den Haag. - Het mondaine en statige Den Haag - het Nieuwe Centrum en (bouwput) toekomst van Den Haag. - Het internationale Den Haag, Vredespaleis, de VN en andere Internationale Organisatie - de toeristische kant van Den Haag, Musea, attracties en uiteraard Scheveningen - het wonen, werken en ontspannen - de infrastructuur, de architectuur - en uiteraard de prachtige parken, de fraaie lanen, landgoederen en de ommelanden van Den Haag.

De camera standpunten zijn vanuit de lucht, vanaf de boot door de grachten, vanuit het openbaar vervoer en in de straat. De rode draad is de tram die door Den Haag rijdt waardoor de kijker een andere kijk op de stad wordt geboden.
De camera laat ook de verborgen schoonheden en onbekende plekjes op verrassende wijze zien. Zoals bijvoorbeeld de prachtige hofjes van Den Haag, of de bloemenpracht van zomaar een middenberm.

Comments