Voorbeeld #1

Echochrome, dit is een simpel spelletje te spelen op de Playstation 3. De makers ervan zijn onder andere geinspireerd door M.C. Escher maar omdat ik zie dat heel veel mensen uit mijn klas de werken van M.C. Escher als voorbeeld nemen doe ik dat niet zo direct. Het is zoals ik al zei een simpel spel dat je speelt door het draaien van de camera. Door dit te doen kun je het perspectief veranderen en een simpel figuurtje van het begin naar het einde over de witte balken laten lopen. Wat eerst niet mogelijk leek blijkt toch mogelijk te zijn.

echochrome1 echochrome2

Voorbeeld #2

Een IMAX Theater is een echte immersive space, je bekijkt een film op een manier zoals je nog nooit gedaan hebt. Het beeld is zo gigantisch groot dat het af en toe lijkt alsof je er zelf bij staat. In sommige van deze theaters bewegen zelfs de stoelen en wordt er wind in je gezicht geblazen om de beleving nog realistischer te maken.

imax-1

Voorbeeld #3

Boris Vallejo's 3D Magic, deze kunstenaar heeft een boek vol kunst waar 3D afbeeldingen in verbogen zitten. Deze afbeeldingen zijn alleen te ontdekken als je op een speciale manier naar de kunst kunt kijken, in het voorwoord van zijn boek wordt uitgelegd hoe. Ik kan geen afbeeldingen uit het boek vinden op internet, deze staan waarschijnlijk niet online omdat ze onder de auteurswet vallen en als boek verkocht worden. Ik heb het boek dus als je interesse hebt hoor ik het wel!

boris3d