1.Wie is je vader wie is je moeder?

Ik hoop dat ik ooit bij Rayman deze vraag kan beantwoorden. Mijn vader en mijn moeder zijn belangrijk voor me en een grote inspiratiebron. Veel van de eigenschappen die ik bezit zie ik terug in het gedrag van mijn ouders. Met beiden heb ik een sterke band en ik zie er ieder weekend naar uit om ze weer te zien.

2.Weet je dat Bassie ook Vlugge Japie is?

Een van mijn grootste jeugdtrauma’s was het moment waarop Bassie Vlugge Japie bleek te zijn in een dubbelrol. Wegens bezuinigingen bij het jeugdprogramma Bassie & Adriaan werd voor deze oplossing gekozen. Ik als klein kind echter, had net zoals mijn gehele generatie niets in de gaten en dacht dat het twee totaal verschillende personages waren. Daarom kwam deze schok zo hard aan toen ik enkele jaren geleden tijdens een praatprogramma waar Bassie te gast was en deze onthulling werd gedaan. Ik voelde mezelf nog erger genaaid dan toen mij het echte verhaal over Sinterklaas werd verteld.

3.Zijn je voeten even groot?

Nee mijn linkervoet is ongeveer een halve centimeter kleiner dan mijn rechtervoet. Dit dilemma spelt iedere keer op bij de aanschaf van een nieuw paar schoenen.

4.Welke personen inspireren je?

Mijn ouders zijn een bron van inspiratie over hoe ik de opvoeding van mijn kinderen later op een andere manier wil invullen. Op zakelijk gebied wordt ik vooral geinspireerd door Andrew Leitnich en Brandon Sinclair, twee zakenmannen elk op een andere manier bezig met de complexiteit van de veranderende internetmaatschappij en deze op een zo creatief mogelijke manier in te zetten om succesvolle business te genereren.

5.Waar ga je zitten in de trein?

Een belangrijke factor bij het kiezen van een goede plaats in de trein is timing. Onvoorstelbaar hoeveel mensen zich niet bewust zijn bij het uitzoeken van een fatsoenlijke plaats. Het begint al bij het scannen van het peron. De massa houdt zich altijd op bij het einde van roltrappen of de meest logische plaatsen. Daar vinden de meeste ontstoppingen plaats en veelvuldig komt het voor dat zelfs bij de grotere intercity’s een bepaald gedeelte, vaak het middengedeelte, bomvol zitten en de spreiding in de andere coupe’s niet geheel optimaal valt te noemen. Na het scannen kies je voor een tactische plaats waar de deuren zich zullen bevinden. Met genoegen kijk ik naar zichzelf goedhoudende mensen die zich niet bewust zijn van het feit dat de eerste klas coupedeuren recht voor hun neus zullen stoppen. Als derde punt voor het instap moment even een controlecheck bij volgende stations en de voorspelling van de massa.

Op het laatste moment dat de trein aankomt check je nog even waar de deuren zich zullen openen (vaak bij de blauwe bordjes op het spoor als referentiepunt) en in de meerderheid van de gevallen stap jij (na het uitlaten van de anderen) als eerste de trein binnen. Ideaal zijn bij intercity’s de plaatsen waar je met je rug naar de rest toezit met glazen tussendeur, een ruime plaats met extra beenruimte en vrijer uitzicht. Bij stoptreintjes zijn begin en eind ideaal, ruime banken en geen gestapelde stoelen met minimale beenruimte.

Na een tijdje kan je op je vaste traject je plaats zo kiezen dat je altijd in rust zit, met een ruime bank, zonder gestoord te worden en met een lagere kans op mp3 terreur. Op mijn vaste huis – school traject heb ik zelfs in de drukste regenachtige dagen altijd een fatsoenlijke zitplek en kijk ik met genoegen naar de staande mens.

6.Wat staat er op jouw mp3 speler

DJ Zany – Science and Religion
Frans Bauer Megamix
Sensation White 2007 Megamix liveset
Fedde le Grand Sensation 2008 White
Sensation White 2008 Megamix liveset
2unlimited – Tribal dance
F&K – Die mit dem roten halsband
Promo Sensation Black 2006
Laidback Luke – We cannot get enough
Paul van Dijk – Nothing but you
Black in Time liveset Sensation Black 2008
Charly Lownoise & Mental Theo Megamix
Don Diablo ft Beatkids – Blow
Don Diablo Live at 3FM Liveset September 2007
Don Diablo Live at 3FM Liveset Augustus 2007
Don Diablo Live at 3FM Liveset Oktober 2007
Don Diablo Live at 3FM Liveset November 2007
Don Diablo Live at 3FM Liveset February 2007
Don Diablo Live at 3FM Liveset June 2008
DJ Roog – Your mind is twisted
Prodigy – Smack my bitch up
Super Feyenoord
Yellowcard – Lights and Sounds

7.Kijk je weleens naar wolken?

Sinds ik lenzen draag en dat is zo’n vier jaar alweer, kijk ik af en toe omhoog naar wolken. Toen ik klein was keek ik vaak naar wolken en alle figuurtjes die erin staan. Daarna kwam er een periode waarin ik wolken alleen maar als vaag zag. Op een dag liet ik mijn ogen testen en terwijl ik het niet wist was mijn zicht veraf verslechterd. Op het moment dat ik lenzen in had zag ik opeens weer de wolkjes. Achteraf had ik mijn ogen veel eerder laten testen maar dat is lastig te voorspellen. Sinds deze mijlpaal kijk ik af en toe naar wolken om te checken of mijn ogen niet verder achteruit gaan.

8.Wat was jouw moment van pure geluk?

8mei 2002 om 22.30. Het laatste fluitsignaal. De gewonnen finale. Duitsers eruit. UEFA Cup winnaars. Tranen in mijn ogen. Eindelijk een prijs. Eindelijk ons cluppie. Ongelofelijke spanning tijdens de wedstrijd. Totale stilte van spanning. Een vallende speld zou inslaan als een atoombom. De ontlading. De emoties. Het gebrul. Het oneindige feest.

9.Senseo of Snelfiltermaling

De Koffie is in mijn ogen geen koffie meer met de verwaarlozing door middel van een goedkoop Senseo apparaat en dure productietechnieken. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden om authentieke koffie te kopen, zowel de standaard merken alswel de exclusievere melanges om met een klassieke stevige Douwe Egberts koffiezetter een goed bakkie neer te zetten.

10.Heb je lingo ambities?

Op een van mijn levensdoelenlijstje staat het meedoen met lingo. Het is zo ontzettend gaaf dat na duizenden jaren evolutie een stel idioten betaald krijgt om tegen een ballebak groen te roepen. Mijn oma houdt het vol om dat programma sinds het bestaat te volgen, zonder ook maar 1 uitzending te missen.Ook daarom wil ik een keer meedoen.