Vienuolis' most read articles

  • Keistutis Kęstutis

    - 527 visits
    Kodėl Lietuvos didysis kunigaikštis Kęstutis įkyriai vis pavadinamas Keistučiu? Antai paslaptingo „prporcinio tinklelio“ reguonis (raganius) Artūras Jazavita 1353 m. Kęstučio antspaude įskaito lotynišką užrašą S(igilium) KEISTVTIS: Yra panašių įrašų metraščiuose ir rusų, lenkų kalbomis: Gejstowt, Гейстовт . Bet dvibalsis ei čia matyt kilęs iš nosinio ę , kaip ir Kęsminas, Kęsgaila, tad ir Gęstautas ( Gęstautis ). Antai skraidančio „Lituanicos“ viso dydžio modelio k…

  • Lietuviškas kalvarato ženklas — ne nacių svastika

    - 513 visits
    2012 m. sausio 25 d. teismas paneigė kaltinimus naudojant nacių svastiką: lietuviškas kalvaratas — ne vokiečių SD partijos ženklas. Praneša BNS, „ Elta “, „Respublika“, „Lietuvos rytas“, Alfa.lt, Delfi.lt, Diena.lt, 15min.lt, daugelis kitų laikraščių ir portalų, BTV, LNK, TV3, Rytas.tv, rusiškas „Baltijos pirmasis kanalas“ ir kitos televizijos. O videoreportaže internete — Klaipėdos miesto teisėja perskaito teismo nutartį, o Milvydas Juškauskas išaiškina žurnalistams apie pasaulinę šios bylos…

  • Senovės baltų menas ir politinių istorikų konstruktas

    - 426 visits
    Ką tik pasibaigė 2009 m. prasidėjęs „ Baltų meno “ parodos žygis po rytų Baltijos valstybes. Prof. Adomo Butrimo ir jo bendražygių kūrinį komentavęs prof. Alfredas Bumblauskas teigia, jog tai ne menas , tai archeologija, o Latvijos prezidentas jos grožį įvertino „Latvijos žvaigžde“ . Štai jums ir vertinimai. Vienam reikia aiškintis, ar tai menas, kiti baltų artefaktuose įžiūri iškiliausius meno paminklus. Bumblausko susikurto konstrukto šerdyje baltams nebeliko vietos net ir šalia keltų,…

  • Ginčas per Lietuvos radiją dėl Vilniaus metro

    - 290 visits
    „Sostinės viešojo transporto poreikis ir perspektyva“ — Vilniaus metro , tramvajaus ar ko kito reikia sostinei? Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius Jonas Anuškevičius, VšĮ „ Vilniaus metro “ direktorius Rimas Pukelis ir Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė Alvita Armanavičienė. Lietuvos radijo laidos „ Litas prie lito “ vedėja Rima Jakutytė. 2011-08-02, pakartota 2011-09-06 15:03-15:05.

  • Joyeuses Pâques! Merry Easter!

    - 279 visits
    Margutis saulėje
    Sveiki sulaukę saulėtų Velykų! Vitražo dailininkės Audronės Mickutės 2014 m. dovana su X a. austinės juostos raštu ir tautinių margučio raštų paaiškinimu.

  • Freakley admin of Lithuania

    - 257 visits
    Ar tas Simon Feakley , dirbantis už menkus pusę milijono litų per mėnesį, mums gerokai pigesnis už 800 ekspertų Lietuvos banką, kuris tiki pono Freakley regėjimais? Tai kam jis mums, tas Lietuvos bankas, kuriam reikia pono Freakley matymų? O gal geriau Lietuvai būtų nusamdyti ne tą, kuris neranda 3,4 milijardo, o tą, kuris randa?

  • Lietuva grobuonių naguose

    - 241 visits
    Lietuvos valdžia nebesislapsto — finansų, sekimo ir valstybinės prievartos įstaigos įžūliai išmetę Lietuvos vytį ir vietoj jo išsikėlę užsienio herbus su plėšriais maitvanagio ir kitais priešlietuviškų ordinų, tarptautinių klajoklių ordų ženklais.

  • Lietuvos imperinės praeities daiktiniai įrodymai

    - 230 visits
    http://on.lt/istoriniai-eksponatai Politiniai istorikai rengia pseudomokslines konferencijas, TV show, kursto tautinę nesantaiką, slepia ir klastoja esminius mūsų praeities įvykius. Skitijos, Sarmatijos, Lietuvos imperinę praeitį vadina „proistorija“, „pseudoistorija“, „paraistorija“. Tuo tarpu surinkta ir ekspertų sertifikuota pakankamai įrodomosios vertės eksponatų proistorei pripažinti istorija.

  • Vilniuje nusikalstamumo padėtis kontroliuojama

    - 220 visits
    Stebiuosi tautos nepasitikėjimu jau gerus du dešimtmečius nebe „sovietinės“, o netgi Europos sąjungos narės Lietuvos teisėtvarka. Bet asmeninė patirtis išmuša iš vėžių, sunku patikėti, kad gali būti dar žemiau dugno .