Vandaag hadden we instructies over de basis kleurenleer gekregen. Hiermee maakten wij kennis met de diverse kleurgroepen, effecten van de kleur (warm/koud), keurbepaling en kleurpaletten. Nu heb je een betere indruk van de kleuren en kan je beter; de betekenis, symboliek en connatie van de kleuren bepalen.

Vervolgens kregen wij een opdracht om de pas verkregen kennis toe te passen. Zie week 2 (kleur-redesign)Ik heb deze opdracht samen met Wendy utgevoerd;

Voor de opdracht hebben wij een foto van Dali genomen. Na de kleur anlyse (zie paletten) is er hierop een redesign uitgevoerd en hebben hieraan als laatste puntje een eigen symbolische naam aan toegevoegd.

Voor het kleuraspect hebben wij de oorspronkelijke kleuren uit het origineel genomen Deze zijn omgezet naar fele kleurblokken die het hemelse (heavenly) effect uitbeelden; Het bestaat voornamelijk uit Hemels blauw en goddelijk goudgeel. Er zijn enkele donkere en zwarte vlakken aan de randen toegevoegd, deze symboliseren het overwonnen kwaad. Met de tekst hebben we Helder wit genomen om het engel effect naar voren te laten komen. De letters van Heavenly zijn uitgerekt om de lange Dali figuren te benadrukken terwijl het woord powers (breed en krachtig) uitgebeeld moest worden.

Zie het resultaat.