Doe een persoonlijkheidstest op www.personaldna.com.

Opdracht 1
Visualiseervier eigenschappen in een  compositie van  zwarte vierkantjes.
Experimenteer (minimaal  5 schetsen per begrip) en werk de beste uit in photoshop.

Uitkomst test van Personal dna:  Animated Director
Waarden van de test;
Confidence  70
Openess   90
Extroversion  88
Empathy   38
Trust in others  36
Agency   48
Masculinity  56
Femininity  38
Spontaneity  44
Attention to style  82
Authoritarianism  18
Earthy/imaginative  56
Aesthestic/Functional 94 

Ik heb van deze analyse 5 persoonlijke aspecten met de hoogste score eruit gehaald en deze uit mijn eigen view nader toegelicht. In het tweede deel heb ik deze personificaties in schetsen uitgewerkt en hieruit de beste vormgeving geselecteerd. In het derde gedeelte heb ik primaire steekwoorden bij de schetsen gezocht en deze in diverse fonts uitgewerkt. Deze aspecten worden samengevoegd tot een visueel geheel. Als laatste punt van de opdracht zullen deze met behulp van experimentele moodbords (in kleur, vorm en vlak) naar een passend persoonlijk karakter worden omgevormd.

Persoonlijke analyse
Openheid: vanuit mijn persoonlijkheid ben ik een open type. Ik hoor, voel, beleef en ervaar graag nieuwe ideeën. Ik gebruik deze input in mijn persoonlijkheid en prikkel hiermee mijn fantasie. Een nadeel kan zijn dat ik door al deze vele indrukken wel eens van originele idee/plan kan afwijken.
Vertrouwen in anderen: In eerste instantie vertrouw ik in de goedheid van anderen, ik sta dus altijd open voor andere personen. Ik praat graag en ga gemakkelijk contacten aan. Een nadeel kan zijn dat ik mensen in vertrouwen neen die later ander en of verkeerde bedoelingen hebben.
Extraversie: Mijn aandacht is vooral naar buiten gericht, ik wil dus graag weten wat er om mij heen gebeurd. Als persoon uit ik mij dan ook extrovert hierdoor is mijn gemoed toestand duidelijk af te lezen.
Aandacht voor stijl: Ik hou van stijl in alle kunstvormen, zoals die van kleding, interieur, ontwerpen, architectuur, schilderkunst, meubilair, gebruiksobjecten, etc. Ik probeer hierin altijd iets aparts te vinden en deze te koppelen aan mijn eigen ideeën en persoonlijke stijl.
Esthetisch/functioneel: Ik ben een bewonderaar van esthetische vormen, een vorm pakt je, laat een gevoel zien en prikkelt je denkvermogen. Functionele voorwerpen in een goed design spreken mij aan met namen de kunststromen uit de jaren 20 en 30. Ik deze combinatie als een ultieme uitdaging.