Zo'n 6 weken geleden heb ik mijn abonnement voor internet tv/radio en telefonie per 31 oktober bij UPC opgezegd en Orange ADSL + Telefonie aangevraagd. Aangezien ik nog geen enkele bevestiging van orange heb gekregen heb ik vandaag maar eens gebeld hoe het zit. Na hevige inspanningen van verschillende Orange medewerkers kwamen ze er eindelijk achter dat ik niet aangemeld was. Nadat ze geprobeerd hebben mij opnieuw aan te melden wat uiteraard weer niet ging wegens een technische storing vertelde ze mij dat het zeker vier weken ging duren voordat het abonnement aangesloten kon worden dus vóór 22 november zou ik geen aansluiting kunnen krijgen. Ze zouden me nog terugbellen wanneer de aanmelding wel correct doorgevoerd zou zijn. Ondertussen heb ik mijn abonnement bij UPC verlengd aangezien ik voor school en mijn eigen bedrijf"je" niet zonder internet kan.
Zodra Orange belt dat ze mij wel hebben kunnen aanmelden kunnen ze het weer mooi ongedaan maken aangezien ik bij UPC weer met één jaar heb moeten verlengen.
Nu ga ik er jammergenoeg geen 25 euro per maand meer op voorruit maar nog maar 5 en heb ik voor meer geld nog steeds geen digitale tv aangezien ik Digitenne van KPN aan wou vragen.
Korte conclusie alle kabel en adsl aanbieders zijn prutsers en ik kan ze wel schieten aangezien het al de zoveelste keer is dat ik hier problemen mee gehad heb, gelukkig werk ik zelf bij XMS en leveren wij over een eigen Glasvezel netwerk, welke uiteraard nog niet beschikbaar is bij mij thuis.