21/09/08
De 4 eigenschappen die ik heb gekozen uit mijn personaldna test zijn: 'Control', 'Eye for detail', 'Risk' en 'Style'. Het doel van deze opdracht was om filters en adjustments te gebruiken.


Control Uit de personaldna test is gebleken dat ik mijn leven onder controle denk te heb. Externe invloeden, die vaak onverwacht zijn, spelen slechts een beperkte rol in het bepalen van wat ik doe of in gedachten had. Deze foto heb ik thuis geschoten. Deze 'Feigling' flessen heb ik bewaard, omdat ik ze erg mooi vind. De flessen zijn herkenbaar en zien er altijd hetzelfde uit, aanpassingen die gedaan worden zijn minimaal. Ik heb de lege flessen achter elkaar neer gezet om een leuk effect te krijgen. Het is altijd leuk om te zien hoe glas je foto beïnvloed. Met het bewerken van de foto heb ik er vooral opgelet dat de etiketten goed zichtbaar bleven, misschien nog wel iets duidelijker. De flessen heb ik tegen elkaar aan laten vallen om zo controle uit te beelden. De flessen houden elkaar staande tegen de muur. Drank is misschien wel een manier om de controle kwijt te raken, dat weet je nooit zeker.

Eye for detail Ik heb er voor gekozen om een detail uit te vergroten. Details worden vaak over het hoofd gezien, terwijl ze soms heel belangrijk zijn voor het totaalbeeld. Hier zie je de hoek van een grote fotolijst. Bij fotolijsten kijk je al snel naar de inhoud/foto, maar nu is er slechts een klein hoekje van de foto te zien. Met het bewerken heb ik de foto een draaieffect gegeven en er voor gezorgd dat er meer kleur bij kwam. De details zijn op deze manier beter zichtbaar en het totaal plaatje ziet er beter uit. Het plaatje is zo bewerkt dat je nog wel kan zien dat het een hoek van een lijst is.

Risk Over deze foto ben ik wel tevreden. Hij is al van zichzelf mooi, maar met een paar filters eroverheen en wat kleurversterkers is hij nog mooier geworden. Dit is een foto van een poster met een dromenvanger ervoor. Het effect wat er zo onstaat met schaduw en overlappingen maakt het mystrieus. In de personaldna test staat dat ik niet bang ben risico te nemen voor iets totaal nieuws. De dromenvanger en de bewapende vrouw vind ik hier goed bij passen. Nieuwe dromen een kans geven en bereid zijn daar risico's voor te nemen.

Style Deze foto heb ik op vakantie genomen, ik vind het altijd leuk om verschillende bouwstijlen te fotograferen. Dit is een foto van een kerk in Wenen, deze versieringen vielen mij meteen op. Je ziet namelijk een saaie regenpijp naast een heilige met de versiering daaromheen. Deze foto heb ik iets gedraaid en bewerkt met filters. Zo zie je de versieringen links en de regenpijp rechts.