Na de drukte van Bangkok station is het relatief kleine station van Chiang Mai een opluchting. Een paar monniken, een aantal rugzaktoeristen, een groot aantal locals en that's it. En overal eetkraampjes. Natuurlijk. Maar die laten we links liggen. We zijn benieuwd naar ons hotel. Dat blijkt een groot hotel te zijn vol vergane glorie. Dat is te merken aan de teakhouten vloeren. Alles is onberispelijk schoon, maar helaas oud en vaak versleten.

Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand is gelegen ongeveer 700 km ten noorden van Bangkok aan de Ping Rivier. De stad telt 250 000 inwoners en dat is natuurlijk peanuts vergeleken met de hoofdstad.Wat de stad interessant maakt is de nabijheid van Myanmar (het vroegere Birma) en de architectuur die diverse invloeden heeft ondergaan oa Lanna Thai, Birmees, Mon en Sri Lankees. Er wonen ook veel etnische minderheden in en rond de stad waaronder de wereldbekende giraffenvrouwen van het Karen volk.

Er zijn meer dan 300 tempels in Chiang Mai wat het best moeilijk maakt om er een paar uit te kiezen!

We kiezen 2 pareltjes uit en gaan s' avonds dineren in de River Side bar waar we Antoinette, bezielster van deze reis, zullen ontmoeten. Antoinette is verlegen, ze is de jongste van het gezelschap en de eerste olifantenreis was geen onverdeeld gezellige boel. We eten op de boot van het café en het is reuze-gezellig. Bep en Anneke, ons koppel vogelaars, laten de hele boot schrikken als ze weer één of andere tropische vogel zien voorbijvliegen. Ik vind het schitterend.

Voor we naar bed gaan doen we nog even de Night Market aan waar de verleiding heel groot is om een prachtige namaaktas te kopen. Maar ik heb mijn shoppershart het zwijgen kunnen opleggen en wijselijk wat nuttigere en politiek correctere dingen aangeschaft.Het "Elephant NatureParc" heeft een standje op de markt waar ze de bezoekers informeren over de situatie van de straatolifanten in Thailand en over de mogelijkheid om het Elephant Nature Parc te bezoeken, een park waar vrijgekochte olifanten worden opgevangen en waarmee Antoinette nauw samenwerkt.

Alle tempels, leuke ontmoetingen, prachtige vergezichten ten spijt: morgen is het olifantendag!