Niets is leuker dan naar spelende honden kijken wat mij betreft. Ik kan er uren naar kijken ! Als wij een hond te logeren hebben die met Drift speelt vind ik dat geweldig om te zien. Zelf met je hond spelen is natuurlijk ook leuk, maar dat ontaard al gauw in werken bij een border, en zeker bij Drift. Die vindt apporteren of de frisbee bloedserieuze zaken, en zeker een bal uit het water halen met warm weer wordt algauw werken voor de baas. Voer opzoeken in de tuin ? al dat gespeur is gewoon werken voor de kost, écht spelen doen honden m.i. alleen onderling.
Drift speelt behoorlijk ruig, dus een klein hondje is geen goed idee. Nee … de logeerhonden zijn over het algemeen duitse herders of labradors … daar hoeft hij niet zo voorzichtig mee te zijn. Prachtig om naar te kijken en heerlijk om te zien dat, hoe ruig het er ook aan toegaat, ze elkaar toch geen letsel toebrengen. Een piepje of een grommetje, en soms dat zelfs niet, is voldoende om het iets rustiger aan te doen. De tibetaanse terrier-dame die ook wel eens komt logeren haalt het niet in haar hoofd om op de speelboog van Drift in te gaan … hoe graag hij ook wil :)
Sinds kort speelt Drift ook alleen … lekker op z’n rug rollen in het gras, met een speeltje - of wat daar van over is dan ;) - ik zie schijnaanvallen en korte blafjes, of hij heeft een lekke voetbal in z’n bek en duikt daarmee op een oud pluchen beest. Heel grappig om te zien en nóg vermakelijker zijn de geluidjes die hij daarbij maakt.