Iets wat nog nooit was gebeurd in de afgelopen 3 jaar is dat Drift de zgn. dolle 5 minuten had … ik viel zowat van m’n stoel ! Geweldig om te zien hoe hij rondjes in de tuin rende; schijnaanvallen deed (ja, naar wat eigenlijk?) en heel abrupt draaide en keerde om het in omgekeerde richting nóg een keer te doen. Ik was te verbouwereerd om het benul te hebben om de camera te pakken en waarschijnlijk maar goed ook want meneer heeft dat tegenwoordig in de gaten.
Er is niet veel te vinden over dit “fenomeen” … ik las op internet dat het met overprikkeling te maken heeft. Nou dat lijkt me stug … maar het advies is om het volgende te doen:
“Als u niet meespeelt met de hond als hij zijn dolle 5 minuten heeft, is de lol er hoogstwaarschijnlijk gauw af voor hem. Dus niet aanmoedigen door contact met hem te maken; niet tegen hem praten, niet aaien/aanraken, zeker niet letterlijk met hem meespelen en het liefst ook niet naar hem kijken. En dan, als de hond het opgeeft en weer rustig is, beloont u hem juist daarvoor, voor het rustig zijn dus, door hem uit te nodigen met u te spelen.”
Nu was het zo dat Drift zelf nogal druk was met racen en ik gewoon intens zat te genieten van zijn capriolen; ik heb het advies dus per ongeluk opgevolgd, maar persoonlijk vind ik het flauwe kul. Ik geloof niet dat het ook maar íets te maken heeft met overprikkeling. Al mijn honden hebben van tijd tot tijd racerondjes door de tuin gedaan, de een wat meer dan de ander en ik ben zelf bijzonder in m’n nopjes dat Drift het nu ook doet … Voor mij betekent het dat hij op z’n gemak is in de tuin en dat hij zich even lekker durft te laten gaan.