Deze column gaat over De Fiets ... ja met hoofdletters, want Drift is totáál bezeten van De Fiets. Ik had al eerder geschreven dat hij goed koppelingen begint te leggen en deze staat toch wel in de top 5 van alle koppelingen ;) Een paar maanden nadat Drift bij ons kwam wonen zijn we gaan fietsen met 'm. Het valt niet echt mee om hem kalm naast de fiets te laten lopen omdat hij alles zo'n beetje op 150% doet. Zijn enthousiasme en focus zijn soms overdonderend. Je hoeft niet echt te trappen als je de korte riem meeneemt, als ik de lange riem meeneem moet ik meer met m'n stem doen maar dat scheelt dan wel getrek aan m'n arm, wat ook wel weer fijn is.
Nadeel is dat hij dan toch nét z'n snufferd voor m'n voorwiel wil houden. Dus óf ik ben constant aan het corrigeren, óf hij zit soms onder m'n wiel. Hij kijkt niet of nauwelijks naar jou als fietser, eigenlijk hetzelfde als bij wandelen. Hij heeft een einddoel in z'n kop en daar moet hij zo snel mogelijk heen. De garagedeur is de koppeling, die piept enorm als je die opentrekt en dan begint binnen het gejoel ;) ook dat doet hij op 150% en tijdens het joelen staat hij in de gang te draaien en te trappelen van ongeduld. Hij spríngt zowat in z'n halsband en gaat keurig naast de fiets zitten totdat ik er opzit en dan kunnen we !!!
We stoppen keurig op de T-splitsing om de riem af te doen zodat hij lekker los kan rennen ... het grote park is rechtsaf, het kleine park linksaf. Rechtdoor wil hij nooit want dat betekent aan de riem blijven langs de Linge.