Zo!...we gaan eens beginnen aan de Pecha Kucha (gezondheid....zo klinkt het ook als ik nies ). De bedoeling is een powerpoint maken, met 20 dia's die ieder 20 seconden duren.. (6 minuten en 40 seconden vertellen over mezelf dus).
Ik dacht 'laat ik eens gaan kijken op internet' dan kom je via de studiehandleiding op wikipedia en daar vond ik weer een link naar deze site. Kei handig want de essentie van een Pecha Kucha (bless you) staat er tot in detail uitgelegd (denk ik want ik heb het nog niet helemaal gelezen). Inmiddels heb ik het helemaal gelezen, althans...de blog over Pecha Kucha (gesundheit).
Leuk verhaaltje, aantal tips over hoe je moet presenteren enz. De tips waren wel een beetje logisch (en ik moest vanmiddag natuurlijk weer iets te actief mn hand opsteken toen er gevraagd werd wie er geen moeite heeft met presenteren...nu zal ik dat ook waar moeten maken). Maargoed, de blog las lekker weg. En ik heb nu wel een iets beter idee van wat ik straks moet gaan doen. Ik denk dat ik in mijn presentatie wat foto's en muziek ga verwerken. Want dat is toch een heel groot onderdeel van mijn persoon..toch vreemd dat ik nog geen foto's die ik heb gemaakt op mijn ipernity heb gezet (aandachtspuntje voor vanavond, of morgen, gaat goed komen).
Nou blijkt dat je in je Pecha Kucha (santé) moet werken via 5 universele ontwerpprincipes die omschreven staan in een boek wat ik nog niet heb (shame on me...I know) dus daar loop ik dan weer een beetje tegenaan..
Maar ik kan al wel vast gaan kiezen welke foto's, muziek, filmpjes en schoolopdrachten ik in mn presentatie wil gaan zetten. Dus daar ga ik morgen ook aan beginnen..Ik krijg het nog druk zo .
Ondertussen is dit maar mooi weer de tweede blog die ik schrijf, ik heb geen idee of het goed is zo..maar daarom gaat de enige fries die ik ken er zo even naar kijken (dank u Geertje). Waarom een Fries...gebrek aan beter he  (waarom ik er die smiley's bijzet weet ik ook niet, maar het is vulling...) TROUWENS! Gefeliciteerd allemaal!! kijk hier maar waarom waar zouden we zijn zonder de smiley (mja, in deze tekst zo'n anderhalve centimeter eerder op de regel...)
Ok...voor dat deze blog, die officieel over een Pecha Kucha (salud) ging te ver afdwaalt, ga ik hem nog maar even goed afsluiten.

Ik heb vandaag in 5 talen gemeld wat je zegt als iemand niest....Het heeft met een Pecha Kucha (prosit) niets te maken...(yeah, 6 talen!)

Gr Maarten

* Toevoeging; Van mijn Friese helpdesk heb ik zojuist vernomen dat ik na Pecha Kucha ook "sûnens" had mogen zeggen...dat zet de teller op 6,5 taal....want Fries is geen echte taal...eerder een soort vreemd gebral wat normaal van rare wezens afkomt...doe hier je voordeel mee... 

** Toevoeging; Er zijn wat problemen bij het lezen van deze blog, ik heb iets aangepast...kijken of het helpt...'al doende leert men'

*** Toevoeging; Het weghalen van de webadressen in mijn blog heeft het probleem opgelost...