Sinaasappel Test
De leraar vertelde ons om de volgende les vier sinaasappels mee te nemen naar school. Ik ben naar de Albert Heijn gegaan om 4 sinaasappels te kopen. De les daarop moest de klas al haar sinaasappels in leveren bij Guido. De sinaasappels werden in een zak gedaan en Guido had vier mensen nodig die met hem dit testje wilden uitvoeren. Na eindelijk vier mensen te hebben overgehaald, liet Guido deze vier mensen allemaal een sinaasappel pakken. Deze sinaasappel mochten ze een paar minuten bekijken. In die paar minuten, vroeg Guido de klas hoeveel procent kans deze studenten hadden om hun sinaasappel weer terug te pakken. Bijna de hele klas stemde tussen de 0% en 20%.
De sinaasappels van de vier proefpersonen werden weer terug gedaan in de zak, Guido husselde de sinaasappels een beetje en legde deze allemaal op tafel. Nu mochten de vier studenten hun sinaasappel gaan terug zoeken tussen alle sinaasappels. Het bleek zo te zijn, dat iedereen de sinaasappel terug vond. Het was dus 100%.

_______________________________________________________________________________
Het doel van deze opdracht was dat je op details moet letten. Een sinaasappel is niet het zelfde als een andere sinaasappel. Sinaasappels verschillen ook van elkaar. Ik vond dit een leuke opdracht om iemand duidelijk te maken dat je op details moet letten.

Groetjess!