Tja we hebben een week lang niet op internet gekunt, dus heb ook niks kunnen schrijven. Bij deze even een update van de laaste week in het mooie zonnige Nieuw Zeeland.

Donderdag de 27ste zijn gaan BBQen bij een collega van reggy. Het BBQen gaat wel een beetje anders dan bij ons, eerst word alles voor gebakken op een gas BBQ en daarna word er gezellig met zijn allen aan tafel gegeten. Het waren hele vriendelijke en gezellige mensen, voelde me daar al gelijk thuis. Verder hebben we die dag niet zo heel veel gedaan.

Vrijdag zijn we vertrokken naar het noorden en hebben we in Kerikeri overnacht. Dit was een grote kamer met een terras gelegen in de bossen. Het was wel weer even wennen om op het noorder eiland te zijn, heel veel auto's, zelfs files en veel politie.

Die dag daarna zijn we gaan naar het noordelijkste puntje van NZ gereden, Cape Reinga. Op deze plek komen de 2 oceanen bij elkaar. Dit was een heel raar verschijnsel maar wel mooi om te zien. Het was een lange rit, vanuit Kaitara was het nog 150 Km rijden. Er was maar 1 route die daar heen ging. De laaste 20 hebben we op een onverharde weg gereden, dit was niet echt prettig. De hele auto zat onder de stof en je kon allemaal krassen en barsten in de ruiten krijgen. Gelukkg was onze auto alleen vies geworden. Op de terug weg zijn we nog naar de 90 mile beach geweest, dit is richting Cape Reinga en je kon gewoon met de auto hier over het stand crossen. Eenmaal terug in Kaitai hebben we nog wat gegeten ergens en hebben we overnacht in een backpakkers hotel. Dit was echt een hel, een stel vervelende hindoe's stonden om 5 uur op met heel veel herrie.

Zondag zijn we naar Bay of Ilands gereden, dit is een regio dat bestaat uit 140 kleine eilandjes. In Paiha hebben we overnacht aan een motel bij het strand. Deze dag was het echt vet warm en door de zon wat het water mooi opgelicht. Van uit Paiha zijn we naar de overkant gevraren naar het romantische plaastje Russell. Eindelijk voor het eerst in de vakantie even een uurtje op het strand gelegen en de zee in geweest, nog onder gescheten door een meeuw.

De dag daarna hebben we nog het een en ander daar gezien en zijn we richting Auckland gereden. Hier hebben we nog ff gewinkeld en zijn we terug gereden naar Pukekohe waar we ons klaar hebben gemaakt voor oudjaarsaaf. Daarna zijn we naar een vriend van Reggy gereden om daar te eten en vanuit daar door te reizen naar Auckland. Hier hebben we oud en nieuw gevierd. Het echte gevoel zoals in Nederland was er niet echt. De mensen mogen hier zelf geen vuurwerk afsteken. Het leek een gewonen zaterdagaaf stappen, wel genoeg gedronken.

Woensdag zijn we naar Rotorua gereden, hier wonen veel Maori stammen en zijn veel gijzers. Dit plaatsje is de beerput van NZ, de gijzers en mudpools stinken een uur in de wind, maar zijn wel mooi om te zien. Hier zijn we naar een Maori stam geweest, dit was heel interresant en leuk om te zien. Ook zijn we de gondel in geweest met uitzicht over het meer en het plaatstje.

Op dag van vertrek zijn we naar de gijzers en mudpools geweest, het stonk heel erg maar was leuk om te zien. Daarna zijn we nog naar een wild live park geweest waar we onderandere walibi's hebben gezien. Vanuit daar zijn we via Hamilton naar Pukekohe gereden en daarna naar het vliegveld in Auckland.

De vakantie is heel snel vor bij gegaan en heb er echt van genoten. De lange reis is echt de moeite waard!!!!