Gister hebben we eerste kerstdag gevierd in Nelson. Ik heb nog nooit zo'n uitgestorven stadje mee gemaakt. Eenmaal in de auto zijn we opzoek gegaan naar een ontbijtje, maarja niks was open. Uiteindelijk hebben we een magnotron cheesburger bij de shell gehaald en hebben we om half 1 ontbeten. Omdat het in Nelson slecht weer was hadden we ons dik aangekleed. Eenmaal in Kaiteriteri aangekomen na de hele weg achter een kamper 60km te hebben gereden, was het 28 graden. Dit was echt een heel erg mooi strand maar omdat we er niet opgekleed waren zijn we maar door gereden naar Abel Tasman. Abel Tasman is een nationaal natuurpark, een van de mooiste parken van Nieuw Zeeland. Hier hebben wij een vogel wandel route gelopen en onderweg ben ik nog uitgegleden in de modder. Door dit voorval zijn we maar terug gegaan naar het hotel om ons op het mooie weer te kleden.

Na al dat gedoe en gezeur wilde we nog iets leuks gaan doen op deze feestelijke dag. We hadden besloten om naar Okiwi Bay tegaan, dit leek mij een hele mooie baai gelegen tussen de bergen. Op een gegeven ogenblik hebben we moeten omkeren omdat de benzine bijna op was. Omdat het eerste kerstdag was was bijna niks open, dus ook geen tankstation. Uiteindelijk zijn we naar Blenheim gereden, gelukkig was hier wel een tankstation open. Daarna konden we om half 6 nog 2 uur terug rijden naar Nelson. Eenmaal in Nelson aangekomen wat het zoeken naar een restaurant, dit was nog niet zo gemakkelijk omdat deze ook bijna allemaal dicht waren, alleen een paar buitenlandse tentjes waren open. Uiteindelijk hebben we in een thais restaurant wat simpels gegeten. Daarna hebben we maar een fles wijn op onze hotel kamer besteld om ons wat vreugde in te drinken.

Vandaag zijn we toch nog naar Okiwi Bay gereden, dit was een lange slinger weg. Okiwi bay ligt afgelegen tussen de bergen. Het was hier heel erg mooi, met verschillende kleuren blauw water. We wilde eigenlijk nog naar een andere Bay toe rijden maar daar was geen tijd meer voor. Daarna zijn we naar de airport gereden van Nelson, hier hebben we lang moeten wachten op de vlucht. Eenmaal in Auckland aan gekomen zijn we naar een vriend van Reggy gereden en hebben hier lekker gegeten.