Donderdag hebben we een lange rit gehad, van Queenstown naar Franz Josef, hier hebben we de hele dag over gedaan. Onderweg zijn we een paar keer gestopt om ff te pauseren en foto`s te maken. Het was de langste rit tot nu toe maar wel de mooiste. Onderweg hebben we veel mooie dingen gezien, bergen, meren, rivieren, moeras, zee, bossen, verschillende dieren ect. Eenmaal in Franz Josef hebben we wat gegeten en zijn naar bed gegaan.

Vrijdag zijn we om 9uur vertrokken en hebben we onder begeleiding een gletsjer walk van een halve dag gedaan. Zo dit was echt zeer vermoeiend. Eerst moesten we 2,4 km lopen naar de gletsjer toe, over stenen en rotsen, door de bergen, rivieren en bossen. Eenmaal aangekomen zijn we onder begeleiding de gletsjer op gelopen. Doordat de bovenkant van de gletsjer in 2003 uit elkaar was gespat, waren we over al rotsstukken, dit was wel zonde voor het mooie uitzicht. Aan de hand van de foto's die nog komen, is het duidelijker te begrijpen. Na deze vermoeiende maar leuke wandeling zijn we naar het plaatsje Greymouth gereden. Dit was een beetje een achterstands plaatsje, veel oude en slecht onderhoude huizen. Hier hebben we nog wat gegeten en zijn toen naar bed gegaan. Die excursie had me wel gesloopt.

Vandaag zijn we naar Hanmer Springs gereden dit was gelukkig een korter tripje. Hebben we nog een beetje actief gedaan, merkte trouwens wel dat ik dikke spierpijn over heb gehouden van de gletsjer walk. Het is echt een toeristisch plaatsje met ook nederlanders (Reggy was zelfs een bekende tegengekomen, kleine wereld). Vandaag was een hele mooie dag met 26 graden.

Nou mensen een heel fijn weekend.

Liefs