Afgelopen maandag zijn we naar het plaatsje Manapouri gereden, vanaf deze plek gingen we met de boot naar een onbewoond eiland en werden we met de bus naar de andere kant van het eiland gebracht. Hier stond het cruise schip(je) klaar. Het onbewoonde eilan was heel mooi, diepe afgronden en een regenwoud, af en toe mochten we stoppen om foto's te maken. Na een tijdje varen tussen de fjorden in de middle of nowhere hebben we veel moois gezien, 100en watervallen, dolfijnen, zeehonden, pinguins. Daarnaast zijn we gaan kajakken, hier werden we lastig gevallen door sandflies, ze beten en later ging het jeuken. Ook hebben we nog zelf gezwommen in het koude water.

De volgende ochtend moesten we heel vroeg opstaan voor het ontbijt. Gister was het mijn verjaardag, wel heel raar om dat zonder veel mensen te vieren in de hete zon. Heb wel een heel mooi cadeautje gekregen. Om 10u gingen we weer aanmeren en weer terug via het onbewoonde eiland naar Manapouri. Vanuit hier zijn we weer terug gereden naar Queenstown. Eenmaal ingecheckt zijn we langs het mooie meer gaan wandelen en heeft Reggy mij mee uiteten genomen. Omdat ik liep te zeuren dat ik me niet jarig voelde en nog niemand voor mij gezongen had, heeft hij er voor gezorgt dat de obers voor mij gingen zingen, met 2 kaarsjes in het dessert. Daarna zijn we vroeg gaan slapen, want vandaag (woe) hebben we 800 km gereden.

We zijn naar de meren Lake Pukaki en Lake Tekapo gereden, van horen zeggen waren dit de mooiste meren en die mocht je niet missen als je in NZ zou zijn. Het was inderdaad heel erg mooi, heel helder turqoise tussen de bergen. Daarna zijn we vanuit dat punt naar de hoogste berg van NZ gereden namelijk Mount Cook, er was nog redelijk veel sneeuw, deze berg is bijna 4km hoog. Eenmaal terug in Queenstown zijn we met een gondel helemaal naar boven(800m) gegaan met een schitterend uitzicht over Q'town. Dit was zo'n beetje wat we tot nu toe hebben gedaan.

Morgen wacht ons een mooie lange rit (6uur), door de alpen op weg naar Franz Josef. Donderdag gaan we hier een gletsjer wandeling maken, uiteraard met een gids.

Doordat NZ een paar jaar achter loopt is het internet nog niet zo optimaal om makkelijk foto's te uploaden en/of te versturen. Als we eenmaal in Pukekohe terug zijn, zal ik het nog een keer proberen.

Take care,

Greetz from NZ