2014 (23-26/3ου). Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Εσπεραντικό Γλωσσολογικό Σεμινάριο.  Παρουσίαση καθ. Wim Jansen (φωτο) και Paul Gubbins Paul Gubbins (1949-), Brito
Το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ φιλοξένησε τριήμερη εκδήλωση, από τις 23 μέχρι τις 26 Μαρτίου τ.έ., που περιελάμβανε σεμινάρια γλωσσολογίας,παρουσίαση της Εσπεράντο και της λογοτεχνίας της.
Ολλανδός εσπεραντιστής, Wim Jansen (φωτ. πρώτος αριστερά), καθηγητής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, έκανε τα σεμινάρια γλωσσολογίας και ο Βρετανός εσπεραντιστής Paul Goubens (φωτ. δεύτερος, δεξιά), συγγραφέας στην Εσπεράντο, συντάκτης, δημοσιογράφος, καθηγητής και μέλος της Ακαδημίας της Εσπεράντο παρουσίασε τη γλώσσα και τη λογοτεχνία της.
Η εκδήλωση αυτή απευθύνθηκε στους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ και σε όσους ήθελαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα για τη γνωριμία τους με τη γλώσσα Εσπεράντο και την κουλτούρας της.
Η εκδήλωση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σ’ αυτούς που μαθαίνουν την Εσπεράντο μέσω του Διαδικτύου ή με κάποιο άλλο τρόπο να ακούσουν και να συνομιλήσουν στη γλώσσα αυτή.