Omdat hun woordenschat is een synthese van Europese talen (Latijn, Germaans en Slavisch).
Inderdaad, wordt 93% van de wortels van deze taal onmiddellijk begrepen door sprekers van Romaanse talen (Italiaans, Spaans, Portugees, Frans, Catalaans, Roemenen, Moldaviërs).
Maar 90% van de wortels van deze taal wordt moeiteloos begrepen door sprekers van Germaanse talen (Engels, Iers, IJslands, Duits, Nederlands, Deens, Noors, Zweeds).
En 43% van de wortels worden ook spontaan opgenomen door sprekers van Slavische talen (Russen, Polen, Tsjechen, Slowaken, Bulgaren, Joegoslaven, Oekraïners, Wit-Russen).
Om deze redenen, intégreronts kinderen zonder problemen patronen die hun geest zal openen op taalstructuren vreemde, waardoor het gemakkelijker het leren van Engels, Duits of evenals Russische andere talen.
Daarnaast zijn agglutino isolerende structuur, de gids eerder neutraal taal Japans, Koreaans en Chinees, en in het algemeen niet-Europese talen.
Eindelijk, na een paar maanden van de studie kinderen, kunnen niet alleen delen met de wereld zonder enige moeite, maar nogmaals, ze hebben vooruitgang geboekt in de geografie, het Frans en het leren van een vreemde taal sneller.
Bovendien zal de structuur van de taal te ontwikkelen analytische vaardigheden, logica, die profiteren van hun specifieke wiskunde.
Het belangrijkste is, zal zij haar uitwisseling van de rijkdom en de diversiteit van culturen te realiseren, en zeer binnenkort zullen ze een kijkje nemen op de andere als echte burgers van de wereldleiders, wat universele waarden zal worden door middel van de taal neutraal zij hebben gekozen hun zult ontdekken.
Samengevat, het leren van de neutrale en universele taal, is aan het propedeutisch waarden * heel origineel van deze taal is om vrienden over de hele wereld, die delen hebben te genieten, is om een ​​bepaald idee te maken hun rol op deze aarde en in hun relaties met anderen. Dit is een boodschap van tolerantie en respect voor anderen in hun verschillen te brengen is om kinderen te helpen de gemeenschappelijke Europese identiteit en pleitbezorger vriendschap tussen volkeren beter te begrijpen.

Worden deze waarden niet moeten worden onderwezen aan kinderen?

* Voorbereidend Onderwijs voor verdere studie.