La carta al director del 10 de maig La cultura del idioma no sé si és efecte de la confusió o causa del confusionista. Al meu entendre l'article del diputat Huguet d'ERC manifesta la necessitat de defensar la diversitat cultural com a conjunt que engloba totes les identitats. Quan parlem d'espècies animals o vegetals en perill d'extinció, és clar que s'han de protegir i reinserir si cal en el medi del qual van desaparèixer. Pel que fa a les espècies lingüístiques, toca fer el mateix; es tracta d'una qüestió d'ecolingüisme. Allò que el firmant foraster defineix com a sensatesa no és res més que genocidi lingüístic i cultural.

En aquests moments, per als candidats a llocs de treball internacionals de les Nacions Unides i la Unió Europea, saber un good o excellent anglès ja no és suficient. Cada vegada més, els anuncis de llocs de treball publicats per les organitzacions internacionals busquen específicament només persones amb l'anglès com a llengua materna: English mother tongue, English native speaker, English native speaker or equivalent (vegeu l'article "1000 European jobs for English native speakers").

Compte! Que això és greu: qui ocuparà els llocs de decisió real en l'administració europea? Recordeu el Sí, ministre, del secretari de tots els ministres que anaven passant mentre ell romania impertèrrit en el lloc de les decisions reals? Aquesta és la Unió Europea democràtica i defensora de la diversitat?

Joan Inglada
Vilanova i la Geltrú 17 de maig del 2002
DIARI DE VILANOVA