CATALAN AND ENGLISH COMMENTS

Català: ara us enganyaré i us diré que la foto està moguda a propòsit per donar moviment a la Mare de Déu, però no és cert. El cert és que hi havia un munt de gent, la majoria fotògrafs, que lluitàvem per obtenir la instantània de torn. I jo la vaig obtenir, però no és aquesta. M'explicaré, el concurs Fotomercè 08 obliga a presentar obres que no hagin estat publicades (i penjar a Flickr és publicar), per tant, no puc penjar les fotografies que hi presento fins que no donin els premis. Quan els donin, com que no me'n tocarà cap, llavors les podré penjar com vaig fer l'any passat. Per cert, tot i que no em "vaig menjar ni un rosco", com a mínim me'n varen seleccionar una de les que vaig enviar en paper l'any passat. La seleccionada us l'ensenyo en el comentari que ve a continuació perquè en aquest espai de sota la foto no es poden posar links.

Tota aquesta parrafada és per poder-vos mostrar la fotografia que he presentat a Fotomercè 08 en format digital. Com que resulta que les fotografies en format digital sí que les publiquen immediatament per part dels organitzadors, llavors us puc posar un enllaç a la còpia que ells han penjat i no estic pas violant les bases del concurs. I això és el que faig en el comentari que ve a continaució. A sigui, que avui teniu tres fotografies pel preu d'una.

Post-processat: aquesta fotografia de la Mare de Déu està feta en condicions de contrast extrem i els colors no surten massa bé, per això l'he convertida a blanc i negre. He hagut d'aclarir un xic les cares de les persones i augmentar el contrast de la Mare de Déu. També he afegit un lleugeríssim split-toning tintant de blau les ombres i de groc les llums.

P.S.: podeu criticar tot el que vulgueu, no m'enfadaré pas i, fins i tot, us podria arribar a fer cas, qui sap ... :-)

English: now I'll tell you a lie, the shot is blurry because I wanted to stress the movement of the Virgin Mary statue. The truth is that the place was pretty crowded, full of ph
- cameraphone upload by ShoZu