Vahel tahaks ninatark olla ja teravmeelitseda. Täna õnnestus mitu korda näpud klaviatuurilt ära võtta ja neid eemal hoida sündsusetuid teravmeelsusi tippimast. Aga ikkagi ei saa ja kuskil on vaja end välja elada.

FB's oli järjekordne (umbes kümnemiljonis) kaalulangetamisprogramm, mis lubab unistuste figuuri saavutajale 500 eurot. Mõtlesin küsida, et äkki nad võiks mulle raha ära saata. Mul on figuuriga praegu hästi. Võib öelda küll, et unistuste figuur. Ei ole liiga ülekaalus, ega pole ka superlihastes. Selline hea rahulik ja inimlik figuur on. Ma tean küll nende imeilusate kehadega inimeste rasket elu. Igasugu pervod jõllitavad ja võimalusel ajavad käed külge. Normaalselt puhata ka ei saa. Tehakse nutitelefoniga pilti ja pärast on "avastamisrõõmu" palju kui keegi tundmatu on FB'sse pannud pildi stiilis "Mina ja Erki Nool koos rannas; Erki on mul muidu jube hea sõber. Panime eelmine laupäev koos tina." Vot siis mõtlesingi, et postitaks küsimuse, et kas saadate selle raha ära siis. Siis aga hakkas südametunnistus piirama. Inimesed loevad, loodavad superfiguuri (ja loomulikult samuti seda 500 eurtsi) ning mõtlevad kohe, et mingi töll on tulnud siia ülbitsema ja ei saa üldse aru kui tõsise probleemiga on tegemist.

Jah, ega ma töll ei taha küll olla, nii et ma seda siis ei kirjutanud seal FB's. 500 raha jäi nüüd saamata, aga mis see 500 eurot tänapäeval nii väga siis ongi. Jätkub ainult söögi jaoks. Pärast ongi mõni rasvavolt liiga palju ja tuleb osta FB kaudu mingi 1500 eurone dieediprogramm.

***

Rahvakogu osas kibeles ka keelel. Aga seda ei julenud avalikult öelda. Pärast pannakse pahaks, kirjutatakse ajalehes ja näidatakse näpuga, et "see ka Toobal" või "see ka Michal".
Aga võibolla polegi see mu mõte nii väga nali. Võibolla on tõsine teema. Küsimus siis selles, et kas rahvakogu on mitteformaalne parlament, lihtsalt rahvakogu ehk kärajad, või on tegemist komisjoniga. Mõtlen siin, et kui täismõõdus poliitikutel meeldib igatsorti komisjone teha ja rahvakogu on ka komisjon, siis ... siis on see irooniline. Omamoodi "tõekomisjon" see rahvakogu ongi ju. Missioon on ju sarnane - puhastada. (Taktikalised eesmärgid ilmselt siiski erinevad.)
Oh, jah. Võtab ohkama. Kahju, et ma elukutseline koomik pole. Siit annaks teemat arendada küll.
Kuid nalja on siiski vara teha. Hetkel on viisakas tõsiselt võtta, sest osalejad võtsid tõsiselt, nägid vaeva ja püüdsid leida lahendusi olulistele probleemidele. Nii et tegelikkuses suur tänu ning loodan, et sellest kujuneb omamoodi traditsioon. Vajadus sellise alternatiivparlamendi järele Eestis on. Praegu on näha, kuidas pärispoliitikud mööda nööri käivad ning ei julge sama vahvalt suurustleda nagu neil tavaliselt kombeks. Niisiis rahvakogu parim saavutus on see, et pärispoliitikud ei saa süüdimatult laiutada.

***

PS. Väljas on juba suvi. Kui jooksmas käisin (pigem suvine tegevus, eks ole), siis tundsin šašlõki lõhna (pigem suvine tegevus ju).