Ik moet voor het vak Redesign 100 vragen aan mezelf stellen! Hier heb je de eerste paar.

1. Wat ben jij?

Ten eerste ben ik gewoon een mens, een mannetje. Maar wat ben ik? Ik ben een Jan, ik kan mezelf niet echt in een hokje plaatsen. Misschien een soort van nederhopper? Ik denk dat de meeste mensen mij in het hokje van hiphop zouden plaatsen. Maar mijn vrienden weten net zo goed als ik zelf dat ik niet in een hokje pas, en als ik in een hokje zou passen, dan zou ik in het hokje voor mensen zonder hokje zitten.

Van beroep ben ik een manusje van alles. Maar meestal sta ik in de keuken, lunches maken. Dus ben ik een kok? Denk het niet! Ik kan nou niet echt geweldig koken ofzo...

Wat ik ben weet ik niet, maar ik weet zo te merken wel heel goed wat ik niet ben!

2. Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Nijmegen. Ik ben daar ook geboren, in een flat in de wijk Bottendaal. Bottendaal is de wijk waar ik daarna ook ben opgegroeid. Mijn ouders wonen er nog steeds, maar ik ben verhuisd. Ik woon nu in Doddendael, ook in nijmegen.

Bottendaal was, toen ik er werd geboren, een soort van achterstandswijk. En de wijk werd bijzonder gevonden door de multiculturele bewoners. Er waren vrijwel geen problemen tussen culturen. Maar helaas, die positieve 'vibe' in de buurt werd zo populair, dat het daardoor ook vergaan is. Nu is bottendaal een dure wijk. Alle huizen worden uitgebreid, kelders erbij, zolders erbij, etc. En er blijft niets meer over van de volkse glorie die er ooit heerstte. Maarja, het is en blijft een leuke wijk.

Mijn ouders komen uit een dorpje aan de rand van de achterhoek. Warnsveld heet dat dorpje. Tegenwoordig is het onderdeel van de gemeente Zutphen. Mijn opa's en oma's wonen daar allemaal nog. Mijn ouders zijn gaan studeren in Nijmegen, en daar tot nu toe ook gebleven.

Ik kom dus uit Nijmegen, een stad.

3. Wat is je grootste trots?

Mijn grootste trots is mijn stad; ik ben trots op Nijmegen, trots op mijn leven daar. Ik kom er vandaan, ben er op gegroeid en wil er ook graag mee verbonden blijven. Ik wil er niet mijn hele leven blijven wonen, want dan mis ik te veel van de rest van de wereld. Maar ik ben en blijf trots op de oudste stad van Nederland!

4. Wie is je favoriete artiest?

Mijn favoriete artiest is Duvel, van de rapgroep DuvelDuvel. www.duvelduvel.com

Hij heeft zo'n haat en wantrouwen in de mens dat hij zichzelf isoleert van de massa. Hij doet zijn ding en gaat om met de mensen waar hij mee om wilt gaan. Hij is door zijn negatieve levenshouding heel erg zichzelf, en tegelijkertijd heel erg op zoek naar zijn eigen plek in de wereld. Hij heeft veel ruzies en problemen met de 'game', de hiphop cultuur van Nederland, maar blijft zijn respect verdienen met zijn nummers. Of zijn muziek nou origineel is, of vernieuwend, dat is aan ieder om zelf te bepalen, maar hij is onbetwist een van de meest unieke rappers van Nederland. Hier heb je een linkje naar een van zijn beste nummers (naar mijn mening): http://nl.youtube.com/watch?v=XAlCFwWJ-R0