– A külső sávban egy meghibásodott kamion vesztegel. Igyekezzenek időben sávot váltani. – mondja az egyik rádió bemondója. Nézzük, mi lesz a következménye, ha az autósok megfogadják a bemondó tanácsát:

A külső sávból mindenki igyekszik még jóval az akadály előtt befurakodni a belső sávba. Ennek következtében a külső sáv megritkul, és a belső sáv sebessége lelassul, mert a befurakodó után az autók megtorpannak. A külső sávban felszabadult helyre az ott haladók előbbre mennek, és ők is igyekeznek befurakodni, és a belső sáv sebessége még inkább lelassul. Akik jóval hátrább vannak, azt tapasztalják, hogy a külső sáv látszólag gyorsabban halad, ők viszont alig jutnak előbbre, bosszankodnak, és igyekeznek nem beengedni a külső sávból betolakodókat. Megnövekszik az adrenalin-szint, és a koccanás veszélye.

Mi lenne a helyes viselkedés ilyenkor, vagy máshol is, ha egyszerűen elfogy valamelyik sáv?

Mindegyik járműoszlop haladjon egyenletes sebességgel az akadályig. Ott az akadálytalan sávban haladók engedjenek bejönni maguk előtt egy járművet. Tehát egy autó innen, egy autó onnan. Így mindkét sáv azonos sebességgel, lassan halad, senki sem tud előre szaladni, senkiben sem megy föl a pumpa. A két sáv összezáródik, mint a cipzár két ága. Ez a cipzár módszer.

 – En la ekstera leno restadas difektinta kamionon. Klopodu ŝanĝi lenon en bona tempo. – diras kaj parolisto de iu radio. Rigardu, kio estas la sekvo, se la stiristoj akceptas la konsilon de parolisto:

El la ekstera leno ĉiuj klopodas jam malproksime de la obstaklo entruiĝi en la ena lenon. Sekve la ekstera leno maldensiĝos, kaj la movo de ena leno malrapidiĝos, ĉar post la entruiĝanto repuŝiĝos la aŭtoj. En la ekstera leno, al la liberiĝita loko la tie moviĝantaj veturas pli antaŭen, kaj ankaŭ ili klopodos ie entruiĝi, kaj la movo de la ena leno ankoraŭ pli malrapidiĝos. Kiuj estas pli malantaŭe spertas, ke la ekstera leno ŝajne moviĝas pli rapide, sed ili apenaŭ povas antaŭiĝi, ili koleriĝos, kaj klopodas ne enlasi la trudenirantojn. La nivelo de adrenalino altiĝos, kaj estiĝos la danĝero de kuntuŝetiĝo.

Kio estus la ĝusta konduto tialoke, aŭ ie se simple malaperas iu leno?

Ambaŭ veturilkolono devas moviĝi antaŭen per egala rapideco ĝis la obstaklo. Tie, la veturantoj en la leno sen obstaklo lasu antaŭ sin 1 (unu) veturilon. Do unu veturilo venas de tie, kaj unu venas de ĉi tie. Tiel ambaŭ leno moviĝas per egala rapideco malrapide, neniu povas antaŭenkuri, nenies sangopremo eksaltos. La ambaŭ lenoj fermiĝos,kiel la branĉoj de zipo. Tio estas la metodo de zipo.

 

(Mi bonkore akceptos ankaŭ avizojn pri E-eraroj.)