Wie zich in Mïkcútë asociaal gedraagt, zal waarschijnlijk geen commentaar van vreemden krijgen (dat is zelfs redelijk ongepast), wel zullen ze zich wat erbij denken. Een medewerker van de spoorwegen zal echter vrijwel altijd meteen een opmerking plaatsen, en ook bekenden wijzen iemand graag zo terecht, dat iedereen het meekrijgt.

Rechts staan, links gaan. Juist, Wie op een leeg veldweggetje aan de linkerkant van de weg rijdt, zal niet zo snel in de problemen komen, bij de roltrap is er echter één heilige regel... Op normale trappen en in tunnels gaat het er overigens ook wat anders aan toe dan in bijvoorbeeld Nederland.
Het was echt weer even wennen, nadat ik na een week Londen weer van spoor 2 in station Heerlen naar de uitgang moest komen.

Geen tassen op de bank. Zijn wij/jullie Nederlanders (en Zwitsers, blijkbaar) serieus te dom om het principe van een "rek" te begrijpen, en kunnen jullie niet eens de woorden "onder" en "op" uit elkaar houden (er ligt 100 euro onder de tafel...)? Jassen en vesten gaan in principe aan het daarvoor bestemde haakje, of eventueel op het bagagerek. Tassen tussen of onder de stoelen, of op het daarvoor bestemde rek. Ook als de trein helemaal leeg is: Het gaat hierbij niet om die zitplaats, maar om een beetje fatsoen.
Als een gezin met drie kinderen in een coupé zit, is het natuurlijk onzin om die zesde zitplaats helemaal vrij te houden, maar dan is het gebruikelijk, om de hele coupé te reserveren.
Zoals misschien bekend reis ik dagelijks met de 6900, nu is dat inderdaad een wat kort stukje, om de tas op het rek te gooien, maar de mijne past net niet onder de stoel (en de vloer is ook niet al te schoon), ik ben dus (bijna) de enige, die van die rekken gebruik maakt. Er zijn ook reizigers, die hun tas nog op hun schoot houden (ook een beetje ongezellig), of netjes onder de stoel leggen, maar genoeg mensen leggen dat ding dus gewoon naast zich... of voor zich...

1. klasse Let op de geweldige formuliering, "sich mit Fahrausweisen 2. Klasse nicht in Bereichen der 1. Klasse aufzuhalten." Ook de 1e en 2e klas is in Mïkcútë iets, waar weer een heel verhaal over te vertellen is. Laten we het zo zeggen: als de MS met iets als zo'n 'Zomertoer' aankomt, waarmee dat hele gepeupel in de 1e klas komt, zullen dat waarschijnlijk binnenkort de enigen zijn, die nog 1e klas reizen. Tweedeklasreizigers hebben in de eerste gewoon niets te zoeken, ook niet als het in de tweede helemaal vol is. Een kleine uitzondering is het natuurlijk, als zo'n rijtuig eerste klas tussen tweedeklasrijtuigen in zit, maar dat probeert de MS dus zo veel mogelijk te voorkomen, en anders wordt er een coupérijtuig eerste klas gebruikt.
Het zal in Mïkcútë dus niet gebeuren, dat een conducteur reizigers met een 2e-klas-kaartje in de eerste laat zitten, omdat de tweede vol (of zogenaamd vol) is. (In het ergste geval gooien we liever nog reizigers eruit. Maar hier moet bij gezegd worden, dat dat een erg theoretisch geval is, aangezien de MS ervoor zorgt, dat de treinen voldoende capaiteit hebben, en anders extra treinen of bussen probeert in te zetten.)
Om het weer met de 6900 te vergelijken: ik zou er bijna meer voor willen betalen, om in de spits niet in de eerste klas te hoeven reizen...

Over het algemeen geldt: in de coupé mag herrie gemaakt worden, in de grotere compartimenten mag het wat stiller zijn.
Zoals gezegd hangt het erg van de situatie af*. In sommige treinen zijn er speciale stiltezones aangewezen. Niet met zo'n mega-stickers als bij de NS, maar met een klein bordje of lampje.
Wat muziek betreft, veel treinen hebben al koptelefoonaansluitingen met de radio. Sommige reizigers nemen natuurlijk hun eigen muziek mee. Een hoop reizigers vinden het niet eens zo erg als er wat leuke muziek op staat in de trein. Maar goed, niet iedereen kan dat waarderen, die gaan dan in de stiltezone zitten, en "in de stiltezone moet het echt stil zijn."
* Regio/Intercity/HSS, spits/middag/nacht, week/weekend, stad/platteland etc...

Het rookverbod in de treinen van de MS is per 28 juli 2013 opgeheven. Nee, rokers, juich niet te vroeg... het specifieke "rookverbod in de trein" is namelijk afgeschaft, omdat het niet meer nodig was na de invoering van het algemene rookverbod.

Tja... hoe verzin je het...
(WAT IS DE 800 TOCH EEN ZWIJNENSTAL)
Maar als in Mïkcútë iemand een beker koffie omgooit in een wisselstraat, is het wel zo netjes dat even bij de conducteur te melden.
www.youtube.com/watch