Normaal rijdt er elk uur een stoptrein, elk half uur een sneltrein, iets meer dan elk half uur een Intercity, en verder nog een paar sneltreinen en HSS-en.

De MS heeft nu een soort nooddienstregeling ingesteld, hierbij is deze tussen Saarvag en Gester zodanig aangepast, dat er elk uur een Intercity van de lijn de Sugter rijdt, en een stoptrein van de lijn RB87, die dan verder rijdt als RE3 naar Gester en Gekstot. De tijden zijn dan zo gekozen, dat deze treinen na Gester de normale dienstregeling volgen.
Ook de materieelinzet is daarbij aangepast, wat misschien wel eens leuk kan zijn:

IC De Sugter
ongeveer uurdienst
:34 vertrek Saarvag (13 min. eerder dan normaal)
:50 aankomst Beldereijen (10 min. eerder dan normaal)
:56 vertrek Beldereijen (6 min. eerder dan normaal )
twee uur later is-ie dan 'op tijd' in Gester, en volgt verder de dienstregeling tot De Hel.
In de andere richting komt deze trein, 2 uur na vertrek vanuit Gester:
:04 aankomst Beldereijen
:10 vertrek Beldereijen
:26 aankomst Saarvag
Normaal wordt deze trein met ECM-rijtuigen, getrokken door een mdCdl-101 gereden. De meeste treinen rijden vandaag ook met ECM(101), maar zijn voor een zondag best lang (bij enkele treinen zitten er een paar rijtuigen ODB, HSW, IRF of ICF tussen). Ook zijn er vandaag wat totaal andere stammen, zo staan er in Saarvag al vier gekoppelde koplopers klaar (waarmee dan in Silip een overstap op 200 km/h mat. nodig is), maar er wordt uiteraard ook wel IR90 (of het nou zo fijn is, om daar 9,5 uur in te zitten) gebruikt, aangezien daarvan in het weekend ook een hoop aan de kant staat. Bij de locs zitten naast 101, ook de PrimaII, Taurus en ER-127

RB87
Deze lijn rijdt normaal gesproken van Saarvag naar Romdergok. Wie verder wil, pakt dan de sneltreinen (die ook in Romdergok stoppen). Omdat daar dus nu geen capaciteit voor is, rijdt de sneltrein niet tussen Saarvag en Romdergok. In Romdergok gaat deze stoptrein (die vandaag op het andere half uur rijdt) dan over in de RE3 naar Gekstot.
Er wordt gebruik gemaakt van de DRD-Dubbeldeksrijtuigen, en de locs die normaal de RE3 rijden, maar dan wel met wat langere stammen.
Richting zuiden wordt er ook met DRD gereden, maar daar is het stuk van Gester naar Romdergok in de tijden van de RE26, maar dan in een uurdienst met ET-nummers. Na Romdergok gaat het verder als RB87. (in Saarvag bestaat dan aansluiting op de reguliere RB339, met gelijkstroom Mat '64, naar Heerlen. De RE26 met ZWM rijdt alleen tussen Heerlen en Beldereijen)

Extra diesellijn
Er is nog een tweede mogelijkheid om van Beldereijen richting Noorden te gaan, en wel de diesellijn via Smahl. Dat duurt dan weliswaar een uur langer, maar voor wie tijd heeft...
:20 vertrek Saarvag
:38 aankomst Beldereijen
:42 vertrek Beldereijen
nog een tussenstop in Voordorp en Smahl, 3 uur later aankomst in Gester
In de andere richting vertrekt de trein om kwart voor vanuit Gester, en komt-ie weer drie uur later aan in Beldereijen.
En dit is ook wel een leuke verbinding, hier worden wat rijtuigen gepakt, dieselloc ervoor, en rijden maar: NDF, ICF, HSW, maar ook IR90 en... dit lijkt me de leukste: 3× het Mïkcútëse equivalent van het Wadloper-tweetje.

Voor de Intercity's moet gewoon het Intercitytarief betaald worden, . In de stop/sneltreinen en de extra diesellijn is het regionale tarief geldig. Op de diesellijn via Smahl zijn ook vervoersbewijzen zonder via-station geldig.
Mocht ik iemand op ideeën gebracht hebben ;)
Saarvag − Gester: IC-tarief: #19,12 enkele reis, #33,45 retour | Regio: #14,86 enkele reis, #26,01 retour.
Beldereijen − Gester: IC-tarief: #17,04 enkele reis, #29,82 retour | Regio: #13,05 enkele reis, #22,84 retour.
Wie al een vervoersbewijs voor de RE of IR heeft, kan ook de IC-toeslag kopen.
De SamenUitKaart voor één dag kost #20,00 voor max. 4 personen en is geldig in alle Regionale treinen in één gebied (in dit geval Westergoofhaam-Fyrganen).