Ik schreef nog bij het overzicht van vorig jaar, dat ik in januari 2013 niet meer veel foto’s nodig had, om september 2012 in te halen… en laten we eerlijk zijn, dat is ook gelukt. Als eerste natuurlijk het vuurwerk boven Schinnen. Daarna een hoop probeersels met de begin januari geleverde telefoon, die ik nu immers altijd bij me heb, en ook regelmatig gebruik als ik onderweg ben met de trein.
Voor CKV bezoek ik mijn achterneef in Spaubeek, ik maak met de telefoon wat foto’s van de Geit, en zo langzamerhand vordert de sloop van het oude station van Heerlen.
Aan het eind van de maand ga ik met De Greppel met de trein naar Groningen, voor de landelijke EUSO. Onderweg testen we een aantal foto-apps, die we in de VIRM immers over het wifi kunnen downloaden. Ook vanuit Groningen houden we onze docent goed met foto’s op de hoogte, aangezien hij niet mee kon komen, omdat hij de loodgieters in huis had. Op de terugweg komen we ’s avonds in Heerlen aan, en nadat de telefoon al hélemaal leeg is, ga ik weer verder met de Powershot.