256 foto’s, maar daarvan ongeveer de helft met De Greppel… duidelijk kwaliteit boven kwantiteit dus.
Het begint met het bezoek van de familie uit Oostenrijk, en een zonsondergang vanuit mijn raam. Ook de laatste mededelingen die ik schreef werden nog mooi gefotografeerd voor de ‘map Verzonden Berichten’, voordat ze in de envelop gingen.
Net als vorig jaar (Pauwels kon het redelijk kort samenvatten: Same procedure as last year, miss Sophie? Dus trein-epische film-voedsel-net iets te kleine auto?) werd mijn verjaardag weer gevierd. Omdat het dus the same procedure as every year was, maakten we opnieuw de foto’s op de bank, en toen ik iets uit de kast wilde pakken, vroeg ik twee redelijk gerinteresseerde jongeren, de camera’s die ervoor stonden vast te houden…
Een jongen uit Schinnen, die ook redelijk weg is van Mïkcútë had examenfeest, ik was ook uitgenodigd, en ik kwam ook, maar zonder cadeau: dat werd de volgende dag door de postbode van de Miksutettse Post langsgebracht, die het etiket met de handterminal scande. Ook Gijsbert kreeg – zo blijkt – voor de laatste keer een mededeling; want Gijs hoefde met mij niet meer zo veel te maken te hebben, en kwam ook niet meer echt opdagen als ik eens met hem afsprak. Ok, op 30 augustus kreeg ik hem dan toch nog eens te pakken, en kwamen er nog twee foto’s van Gijs onderaan de Bongaertslaan.
Daarna eindigde de maand met een prachtige busrit vanaf Oogstweg/Tarwehof, en een heerlijke treinreis.